Un semn de întrebare: Ministerul Finanţelor nu a inclus veniturile din taxa bancară în bugetul pe 2019

Postat la 01 februarie 2019 34 afişări

Ministerul Finanţelor a prezentat joi seara proiectul de buget pe 2019, dar la o prima citire, veniturile din taxa bancară estimată de guvern la 3,6 mld. lei, nu au fost incluse în buget la capitolul explicaţii.

Un semn de întrebare: Ministerul Finanţelor nu a inclus veniturile din taxa bancară în bugetul pe 2019

"Începând cu 1 ianuarie 2019, prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.114/2018, s-a instituit taxa pe activele financiare ale instituţiilor de credit al cărei eventual impact nu a fost inclus in proiecţia de venituri bugetare.", se specifică în proiectul de buget pe 2019.

 

În schimb schimb figurează veniturile estimate a fi obţinute de la companiile de pariuri. "(...) proiecţia veniturilor bugetare include şi impactul generat de OUG 114/2018 prin: (i) creşterea taxării în domeniul jocurilor de noroc (0,5 mld lei) (...)"

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
buget,
taxa,
venituri,
finante,
minister

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.