Un lanţ de magazine a retras de la vânzare un lot de banane din cauza reziduurilor de pesticide. Un alt magazin a retras de pe rafturi două feluri de îngheţată, din cauza prezenţei oxidului de etilenă.

Autor: Andreea Tobias Postat la 25 martie 2022 254 afişări

Un lanţ de magazine a retras de la vânzare un lot de banane din cauza reziduurilor de pesticide. Un alt magazin a retras de pe rafturi două feluri de îngheţată, din cauza prezenţei oxidului de etilenă.

„Vă informăm ca urmare a depăşirii valorilor admise de reziduuri de pesticide (CLORPIRIFOS) Yellow Fresh Fruits SRL a iniţiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la clienţi a articolului menţionat mai jos. Motivul rechemării: depăşire a valorilor admise de reziduuri de pesticide (CLORPIRIFOS)”, informează ANSVSA.

Este vorba despre banane din Ecuador, lot 1101.

Produsele au fost vândute din 13 până pe 17 martie.

„Se recomandă persoanelor care deţin produse din lotul descris mai sus, comercializate în perioada 13.03.2022 – 17.03.2022, să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze în magazinele Kaufland până pe data de 01.04.2022, urmând să le fie restituită contravaloarea lor (în baza bonului fiscal)”, arată aceeaşi sursă.

De asemenea, Mars a rechemat voluntar din România produsele de îngheţată Twix şi Bounty, din cauza prezenţei oxidului de etilenă într-un ingredient produs de unul dintre furnizori, la niveluri mai mari decât cele permise de legislaţia UE.  

Anunţul vizează loturile 022E1DOE01, 022F2DOE01 şi 022F3DOE01 din îngheţata Twix şi loturile 025C1DOE02, 025D1DOE02, 025E1DOE02 şi 025E3DOE02 din îngheţata Bounty.

Cei care vor rambursarea banilor trebuie să trimită poza ambalajului fiecărui produs, împreună cu numele şi prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail şi adresa poştală pe adresa companiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banane,
îngheţată,
retragere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.