Ufuk Tandoğan este noul director al grupului Garanti

Postat la 10 iulie 2012 127 afişări

Garanti Grup România l-a numit pe Ufuk Tandoğan în funcţia de director general, înlocuindu-l pe Murat Atay, care va prelua poziţia de director general al Garanti Mortgage din Turcia. Tandoğan îşi va începe mandatul odată cu finalizarea procedurilor legate de această numire şi obţinerea aprobării BNR.

Ufuk Tandoğan activează în cadrul Garanti Turcia de aproape 25 de ani. Din 2006 deţine funcţia de Senior Vicepresident - Commercial and Corporate Credits. De asemenea, a fost membru in Consiliul de Administraţie al Biroului de Credit din Turcia şi al Garanti Mortgage Turcia. Născut în 1963, Ufuk Tandoğan a absolvit Universitatea de Economie şi Ştiinţe Administrative din Uludag, este căsătorit şi are un copil.

Garanti Grup România afirmă că "a investit în România pe timp de criză, a devenit profitabil pentru toate entităţile sale şi va continua să investească în această ţară, urmând strategia de creştere sănătoasă şi sustenabilă".

În cei patru ani de mandat ai lui Murat Atay, Garanti Bank s-a dezvoltat ca bancă universală, a obţinut licenţa de la BNR şi trecerea de la statutul de sucursală a unei bănci străine la cel de bancă locală şi a preluat de la GE Money trei instituţii financiare nebancare - Garanti Leasing, Garanti Credite de Consum şi Garanti Credite Ipotecare - de la GE Money. Garanti Bank a urcat de pe locul 27 pe 13 în clasamentul băncilor care activează pe piaţa locală după active, iar toate cele patru entităţi din cadrul grupului au trecut pe profit.

În 2011, Garanti Bank a înregistrat o creştere a activelor până la 1,45 miliarde de euro. Totalul de credite s-a majorat cu aproximativ 19%, până la 936 milioane de euro. Depozitele s-au situat la valoarea de 467 milioane de euro, în timp ce numărul total al cardurilor de debit şi de credit a crescut cu 16% faţă de 2010, până la 230.000.

În primul trimestru din 2012, grupul Garanti România a înregistrat un profit net consolidat de 5,8 milioane de euro, toate cele patru entităţi realizând rezultate pozitive. Activele consolidate ale grupului au ajuns la 1,8 miliarde de euro. Garanti Bank şi-a extins prezenţa la nivel naţional prin intermediul agenţiilor şi canalelor alternative de servicii, ajungând la o reţea de 79 de agenţii şi 225 ATM-uri - cea mai extinsă reţea naţională de ATM-uri inteligente, în timp ce numărul de POS-uri a crescut la 7.400.

Grupul Garanti este deţinut de către Turkyie Garanti Bankasi (TGB), cea de a doua bancă privată, după mărimea activelor, din Turcia.

La sfârşitul anului 2011, agenţia de rating Fitch a acordat Garanti Bank ratingul BB+ pentru datorii pe termen lung, cu perspectivă stabilă, şi un rating de viabilitate b. Ratingul, superior celui înregistrat de către sistemul bancar românesc în ansamblu anul trecut, s-a datorat puterii financiare a băncii-mamă, Turkyie Garanti Bankasi, nivelului confortabil al adecvării capitalului şi situaţiei solide a lichidităţilor.

Grupul Garanti reuneşte Garanti Bank, Garanti Leasing, Garanti Credite de Consum şi Garanti Credite Ipotecare, care îşi desfăşoară activitatea sub coordonarea Garanti. Garanti Group oferă servicii financiare în România pentru peste 450.000 de clienţi.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ufuk-tando-an-este-noul-director-al-grupului-garanti-9837981
9837981
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.