UE opreşte publicitatea pe X din cauza "discursului instigator la ură”

Autor: Andreea Tobias Postat la 17 noiembrie 2023 27 afişări

Comisia Europeană a transmis serviciilor sale să înceteze publicitatea pe platforma de socializare X, fostul Twitter, a lui Elon Musk, după o creştere a dezinformării şi a discursurilor de incitare la ură.

UE opreşte publicitatea pe X din cauza "discursului instigator la ură”

"Am observat o creştere alarmantă a dezinformării şi a discursului instigator la ură pe mai multe platforme de socializare în ultimele săptămâni, iar X este cu siguranţă destul de afectată", a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Johannes Bahrke, conform AFP.

"Prin urmare, am sfătuit serviciile să se abţină de la publicitate, în această etapă, pe platformele de socializare în cauză, unde avem temeri că informaţiile noastre apar într-un context nepotrivit."

Bahrke a precizat că doar X a fost afectat până acum şi că această măsură vizează publicitatea şi nu înseamnă abandonarea platformei de către conturile Uniunii Europene.

Ordinul Comisiei Europene vine după ce luna trecută a lansat o investigaţie asupra X pentru a afla dacă a permis răspândirea dezinformării în legătură cu conflictul dintre Israel şi Gaza.

Ancheta a fost una dintre numeroasele verificări lansate de Bruxelles împotriva giganţilor de internet, în temeiul noii legi europene privind serviciile digitale (DSA), care le impune acestora să ia măsuri drastice împotriva conţinutului considerat ilegal.

De asemenea, demersul Comisiei vine ca urmare a întrebărilor legate de presupusa utilizare a publicităţii direcţionate pe X pentru a promova o propunere legislativă menită să oblige platformele şi serviciile de mesagerie să detecteze imaginile cu abuzuri asupra copiilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ue,
x,
publicitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.