UE îndeamnă Rusia să înceteze orice sprijin pentru rebelii proruşi din estul Ucrainei

Autor: Gaidau Ion Postat la 24 ianuarie 2015 45 afişări

Uniunea Europeană a îndemnat vineri Rusia să înceteze orice sprijin pentru rebelii proruşi din estul Ucrainei, după decizia acestora din urmă de a se angaja într-o ofensivă de anvergură împotriva forţelor ucrainene.

"Timpul presează", a avertizat Înaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini, citată într-un comunicat.

"Escaladarea luptelor s-a soldat cu prea multe victime în rândul civililor", a continuat ea, a doua zi de la preluarea sub control a aeroportului din Doneţk de către rebelii proruşi şi de la uciderea a opt persoane într-un bombardament asupra unui autobuz, în acelaşi oraş.

"Îndemnăm Rusia să-şi asume pe deplin responsabilităţile", a insistat ea. Federica Mogherini a cerut încetarea ostilităţilor, retragerea armelor grele şi respectarea acordurilor semnate în septembrie 2014 la Minsk.

Pe de altă parte, şefa diplomaţiei europene a denunţat relele tratamente aplicate militarilor ucraineni, care încalcă convenţiile internaţionale.

Însă Mogherini nu a făcut referire la adoptarea unor noi sancţiuni europene împotriva Rusiei.

Rebelii proruşi din estul Ucrainei au luat decizia, vineri, de a se angaja într-o ofensivă de anvergură împotriva forţelor ucrainene şi au respins posibilitatea unui armistiţiu cu autorităţile de la Kiev, potrivit "preşedintelui" republicii autoproclamate Doneţk, Aleksandr Zaharcenko.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
RUSIA,
UCRAINA
/actualitate/ue-indeamna-rusia-sa-inceteze-orice-sprijin-pentru-rebelii-prorusi-din-estul-ucrainei-13783998
13783998
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.