Trump urmează să semneze un ordin executiv pentru retragerea din Acordul de parteneriat transpacific

Postat la 23 ianuarie 2017 211 afişări

Trump urmează să semneze un ordin executiv pentru retragerea din Acordul de parteneriat transpacific

Preşedintele Donald Trump urmează să semneze luni un ordin executiv prin care va anula participarea Statelor Unite din Acordul de parteneriat transpacific (TPP) şi va transmite intenţia de renegociere a Acordului comercial nord-american (NAFTA), a declarat un oficial anonim de la Casa Albă.

Retragerea din TPP ar reprezenta prima acţiune executivă a preşedintelui Trump în cursul zilei de luni, au declarat două surse apropiate de Casa Albă, potrivit postului CNN, citat de site-ul cotidianului The Independent.

"Această strategie va începe prin retragerea din Acordul de parteneriat transpacific şi prin asigurarea că noile acorduri comerciale vor fi în interesele angajaţilor americani. Preşedintele Trump este hotărât să renegocieze Acordul comercial nord-american (NAFTA). În cazul în care partenerii noştri vor refuza renegocierea acestui Acord într-un sens care să confere angajaţilor americani condiţii corecte, preşedintele va transmite intenţia de retragere din NAFTA", preciza Casa Albă într-un acord anterior.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.