Trump susţine că Germania datorează NATO sute de miliarde de euro; Berlinul consideră situaţia "revoltătoare"

Postat la 27 martie 2017 85 afişări

Preşedintele SUA, Donald Trump, i-a cerut cancelarului Angela Merkel să plătească restanţe de 346 de miliarde de euro pe care Germania l-ar avea faţă de Alianţa Nord-Atlantică, afirmă surse guvernamentale germane, Berlinul respingând aceste datorii şi catalogând situaţia "revoltătoare".

Trump susţine că Germania datorează NATO sute de miliarde de euro; Berlinul consideră situaţia "revoltătoare"

Donald Trump s-a întâlnit în urmă cu o săptămână, la Washington, cu Angela Merkel. După întrevederea în cursul căreia preşedintele Statelor Unite a refuzat să dea mâna cu Angela Merkel, liderul de la Casa Albă a argumentat că, în pofida relatărilor presei care ar răspândi "ştiri false", a avut o întrevedere "minunată" cu şeful Guvernului german. "În pofida a ceea ce aţi auzit de la presa de ştiri false, am avut o întrevedere minunată cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei. Cu toate acestea, Germania datorează sume mari de bani Alianţei Nord-Atlantice şi Statelor Unite; trebuie plătit mai mult pentru apărarea puternică şi foarte scumpă de care beneficiază Germania", a transmis Donald Trump sâmbăta trecută.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.