Tricotaje de modă nouă

Postat la 14 noiembrie 2015 648 afişări

Tricotaje de modă nouă

Tehnologia modernă transformă vechile meşteşuguri şi modul în care diverse articole sunt produse, aşa cum se întâmplă şi în domeniul tricotajelor. Două companii, una specializată în tricotaje de mână şi alta în cele lucrate la maşină, încearcă să demonstreze că pot produce cât şi cum trebuie cu ajutorul tehnologiei, fără a fi nevoite să arunce surplusul rămas nevândut, aşa cum se întâmplă în lumea modei.

Prima dintre acestea, Wool and the Gang (WATG), se bazează pe o reţea construită online de persoane care se pricep la împletit şi croşetat, pe care le pune la lucru. Comunitatea, scrie The Guardian, s-a format după ce compania a început să încarce online clipuri cu lecţii de tricotat, ajungând în prezent la peste 3.000 de membri, majoritatea femei care lucrează la cerere pentru companie.

WATG, a produs, de exemplu, căciuliţele oferite publicului de către creatorul de modă Giles Deacon la London Fashion Week, iar articolele sale se pot achiziţiona fie sub formă finită, fie sub formă de truse cu cele necesare pentru cei care vor să şi le împletească sau croşeteze singuri.

Pe de altă parte, Unmade preferă tricotajele făcute la maşină celor lucrate manual şi utilizează maşini de tricotat programabile din anii ’80 ca pe imprimante 3D. Compania creează un model anume singură sau conform instrucţiunilor clientului, care este apoi transformat într-un format special pentru maşina de tricotat, iar aceasta „tipăreşte” astfel produsul în cantitatea dorită.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/tricotaje-de-moda-noua-14885415
14885415
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.