Tranzacţie gigant în mijlocul crizei: Britanicii de la BP vând către Ineos divizia petrochimică a companiei, într-o tranzacţie de 5 miliarde dolari

Autor: Alex Ciutacu Postat la 29 iunie 2020 95 afişări

Tranzacţie gigant în mijlocul crizei: Britanicii de la BP vând către Ineos divizia petrochimică a companiei, într-o tranzacţie de 5 miliarde dolari

Gigantul BP a semnat un acord pentru vânzarea diviziei petrochimice a companiei către britanicii de la Ineos, într-o tranzacţie de 5 miliarde dolari prin care BP vrea să îşi consolideze bilanţul, potrivit FT.

Mutarea vine în contextul în care sectorul energetic a primit o lovitură financiară puternică, declanşată de pandemia de coronavirus.

BP a raportat o scădere de 66% a veniturilor în primul trimestru şi o creştere a datoriilor, întrucât cererea şi preţurile pentru petrol s-au prăbuşit.

„Din punct de vedere strategic, suprapunerea diviziei cu restul BP este limitată şi am avea nevoie de sume considerabile pentru a creşte acest business. Întrucât lucrăm pentru a construi o companie mai bine orientată, mai integrată, avem alte oportunităţi care sunt mai bine aliniate la direcţia noastră viitoare”, a declarat Bernad Looney, CEO-ul BP.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tranzactie,
bp,
companie,
britanici,
gigant,
miliarde

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.