Tranzacţie gigant în America: Adobe anunţă încă o achiziţie masivă de 4,75 de miliarde de dolari după un şir de tranzacţii completate

Autor: Alex Ciutacu Postat la 23 septembrie 2018 160 afişări

Tranzacţie gigant în America: Adobe anunţă încă o achiziţie masivă de 4,75 de miliarde de dolari după un şir de tranzacţii completate

Adobe Systems a anunţat joi că a ajuns la un acord de achiziţie de 4,75 miliarde de dolari prin care va prelua firma de marketing software Marketo de la fondul de investiţii Vista Equity Partners, completându-şi portofoliul businessului de digital marketing pe serviciul de cloud, potrivit Reuters.

Compania americană care deţine branduri precum Photoshop se concentrează pe businessul de cloud şi încearcă să îl crească în amploare cât mai rapid, într-o piaţă dominată de Microsoft, Oracle şi Salesforce.

Aplicaţiile business to business dezvoltate de Marketo vor fi complementare pentru businessul de marketing digital al Adobe care pune la dispoziţia clienţilor instrumente pe bază de cloud pentru a ajuta la creearea, gestionarea şi analizarea campaniilor de advertising şi de marketing, potrivit declaraţiei comune a celor două companii.

Marketo a fost înfiinţată în 2006 drept o companie de servicii de e-mail şi a fost cumpărată de Vista pentru 1,8 miliarde de dolari în 2016.

Compania a generat în 2017 venituri de 321 milioane de dolari, potrivit agenţiei de rating Moody.

Adobe a început o serie lungă de achiziţii. Cea mai recentă tranzacţie anunţată a fost preluarea companiei Magento Commerce de la fondul de investiţii Permira, pentru 1,68 miliarde dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cumparare,
miliarde,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.