Tranzacţie de 1 miliard de dolari. Un gigant media cumpără 22% din editura care publică "Urzeala Tronurilor", iar aceasta ajunge la o valoare de piaţă de peste 3,5 mld

Postat la 12 iulie 2017 144 afişări

Bertelsmann îşi va majora participaţia pe care o deţine la editura Penguin Random House care publică, între altele, "Urzeala Tronurilor", cu 22%. Firma germană ajunge astfel la un procent de 75%, într-o înţelegere cu grupul britanic media Pearson, în valoare de un miliard de dolari, potrivit Hollywood Reporter.

Tranzacţie de 1 miliard de dolari. Un gigant media cumpără 22% din editura care publică "Urzeala Tronurilor", iar aceasta ajunge la o valoare de piaţă de peste 3,5 mld

Compania britanică media Pearson, celălalt acţionar al grupului editorial, va rămâne cu o participaţie de 25% din Penguin Random House, în urma înţelegerii care este aşteptată să se finalizeze în septembrie şi aşteaptă aprobarea autorităţilor.

Acordul, prezentat marţi, stabileşte o valoare de piaţă a editurii de 3,55 miliarde de dolari. Pearson va obţine aproape un miliard de dolari din vânzare, dintre care 382 de milioane vor fi folosite într-un program de recumpărare de active.

În urma finalizării acrodului, Pearson nu va mai avea voie să vândă participaţia de 25% timp de 18 luni, iar Bertelsmann va fi prima companie care va avea dreptul de a se oferi să cumpere în cazul în care firma decide să vândă.

Bertelsmann deţine o participaţie de 75% din RTL Group, compania de televiziune care controlează FremantleMedia şi care deţine controlul total asupra editurii revistei Gruner + Jahr.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.