Tranzactia lunii: grupul ING isi vinde banca online din SUA pentru 9 mld. dolari

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 19 iunie 2011 89 afişări

Dupa planul UE. Grupul olandez ING a vandut catre compania financiara americana Capital One divizia de banking online ING Direct USA, pentru circa 9 mld. dolari (6,3 mld. euro) in actiuni si numerar.

Tranzactia are loc in virtutea planului, aprobat in 2009 de UE, de restructurare prin vanzare de active, drept conditie pentru primirea ajutorului de 10 mld. euro (14 mld. dolari) de la statul olandez, in conditiile crizei financiare de atunci.

Pana acum, noteaza Bloomberg, grupul ING a rambursat statului olandez 7 miliarde de euro. Grupul a mai vandut in virtutea aceluiasi plan si banca WestlandUtrecht Bank din Olanda.

ING va primi 6,2 mld. dolari in numerar si 2,8 mld. dolari in actiuni Capital One, astfel incat, in urma tranzactiei, va deveni actionar al Capital One cu 9,9%. Grupul olandez a purtat negocieri de vanzare a diviziei si cu General Electric, CIT Group si Citigroup, conform presei internationale.

ING a anuntat ca isi va concentra eforturile de dezvoltare a operatiunilor ING Direct in Canada, Spania, Australia, Franta, Italia si Germania, tari care nu intra sub incidenta planului de restructurare din 2009.

Capital One este a saptea banca comerciala din SUA, cu depozite de 125,4 miliarde de dolari la sfarsitul primului trimestru si va urca pe locul al saselea dupa achizitia ING Direct USA, cea mai mare banca online din SUA, cu depozite de 81,6 miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/tranzactia-lunii-grupul-ing-isi-vinde-banca-online-din-sua-pentru-9-mld-dolari-8357189
8357189
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.