Transferul de energie continuă. Schimbul de active dintre E.ON şi RWE, mai aproape de a deveni realitate după ce Innogy semnează acordul ce lasă 5.000 de oameni fără loc de muncă

Autor: Alex Ciutacu Postat la 20 iulie 2018 62 afişări

Transferul de energie continuă. Schimbul de active dintre E.ON şi RWE, mai aproape de a deveni realitate după ce Innogy semnează acordul ce lasă 5.000 de oameni fără loc de muncă

Innogy a anunţat că a semnat două acorduri legale cu E.ON şi RWE pentru a înainta spre un proces fluid de integrare. Prin intermediul acordurilo, Innogy acceptă ruperea companiei în bucăţi pentru a facilita schimbul de active dintre cei doi giganţi, potrivit Reuters.

Acordurile marchează un pas semnificativ înspre completarea tranzacţiei dintre RWE şi E.ON, care reprezintă sfârşitul Innogy ca şi companie independentă listată la bursă. Această acţiune sporeşte îngrijorările cu privire la concedierile ce vor urma după fuziune.

Mişcări strategice între giganţii germani ai energiei prezenţi şi în România: E.ON preia transportul şi reţelele de distribuţie ale RWE, iar RWE adună partea de producţie de energie regenerabilă a ambelor companii

„Acordurile cu E.ON şi RWE pregătesc terenul pentru un proces corect de integrare, în termeni egali, ceea ce va duce la o colaborare constructivă în viitor”, a declarat Uwe Tigges, CEO al Innogy, în cadrul unei declaraţii comune cu E.ON şi RWE.

„Ţinând cont de faptul că Innogy este preluată, am negociat cel mai bun deal cu putinţă pentru angajaţii noştri”, adaugă el.

Companiile au ajuns la un acord de a trata toţi angajaţii pe cât de corect şi de egal se poate, ca parte a procesului de integrare, indiferent de compania pentru care lucrează.

E.ON şi Innogy au picat de acord, de asemenea, să aleagă managerii de top din noua structură într-un mod corect şi transparent.

RWE, care deţine 76,8% din Innogy începând din 2016, a ajuns al un acord în luna martie cu rivalul E.ON de a despărţi compania Innogy. E.ON a anunţat că va concedia aproximativ 5.000 de persoane ca parte din tranzacţie.

În luna mai, companiile au anunţat că au găsit un cadru de lucru prin care încearcă să despartă compania Innogy fără a genera şomeri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
e.on,
acord,
active

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.