Este oficial: Comcast cedează în faţa Disney şi se retrage din licitaţia gigant de 70 de miliarde de dolari pentru activele 21st Century Fox

Autor: Alex Ciutacu Postat la 19 iulie 2018 113 afişări

Este oficial: Comcast cedează în faţa Disney şi se retrage din licitaţia gigant de 70 de miliarde de dolari pentru activele 21st Century Fox

Comcast a anunţat astăzi că se va retrage din licitaţia pentru achiziţia activelor 21st Century Fox, cedând victoria în faţa gigantului Disney, potrivit Business Insider.

Compania a anunţat că se va concentra în schimb pe achiziţia broadcaster-ului britanic Sky.

Comcast a intrat în luptă cu Disney pentru o serie de active ale 21st Century Fox printre care şi canalele Fox News şi Fox Business. Disney a lansat în data de 20 iunie o ofertă de 38 de dolari per acţiune, adică un total de 71,3 miliarde de dolari atât sub formă de cash cât şi sub formă de acţiuni.

„Aş vrea să îl felicit pe Bob Iger şi echipa Disney şi aş vrea să laud familia Murdoch şi echipa Fox pentru că au creat o companie atât de dorită şi de respectabilă”, a transmis Brian Roberts, CEO al Comcast.

Comcast a ezitat iniţial să intre în licitaţie, până când un judecător federal a aprobat fuziunea dintre T&T şi Time Warner. După ce acest precedent a fost creat, o fuziune Comcast-Fox sau Disney-Fox. Judecătorul a motivat susţinând că este o fuziune verticală, în care se combină un distribuitor cu un producător de conţinut.

Departamentul de Justiţie din SUA a făcut apel săptămâna trecută la decizia judecătorească care a aprobat fuziunea dintre AT&T şi Time Warner, argumentând că tranzacţia ar reduce competitivitatea din piaţă şi ar creşte preţurile finale.

Comcast vânează acum achiziţia Sky pentru 34 de miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
disney,
active,
licitatie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.