Trafic de călători prin Vama Siret mai mic cu 30% după limitarea produselor ce pot fi aduse în ţară

Autor: Tibi Bujdei Postat la 30 iulie 2014 55 afişări

Traficul de călători prin Vama Siret a scăzut în acest an cu 30 la sută după aplicarea, din luna februarie, a ordinului ANAF de limitare a produselor ce pot fi introduse în ţară, potrivit unei statistici a Biroului Vamal Siret, prezentată în cadrul Colegiului Prefectural Suceava.

Potrivit acestei statistici, în primele şase luni ale acestui an, în sectorul de călători, traficul a fost de 250.000 de persoane la intrarea în ţară şi de 238.547 de persoane la ieşirea din ţară, iar faţă de întreg anul 2013, când traficul înregistrat a fost de 796.983 persoane înregistrate ca intrate în ţară şi 816.746 de persoane înregistrate pe sensul de ieşire din ţară, se constată o scădere cu aproximativ 30 la sută a traficului în anul 2014 la sectorul de călători.

"Aceasta se datorează, în principal, unor restricţii impuse prin aplicarea instrucţiunilor privind asigurarea supravegherii vamale şi gestionarea informaţiilor referitoare la unele categorii de bunuri introduse în România de către călători în bagajele personale, instrucţiuni aprobate prin Ordinul Preşedintelui A.N.A.F. numărul 230/2014, cu aplicare începând cu data de 15.02.2014", se arată în documentul Biroului Vamal Siret.

Sursa citată arată că prin aplicarea instrucţiunilor se impun restricţii cantitative în special produselor supuse accizării, fiind permisă intrarea cu două pachete de ţigarete, un litru de produse alcoolice peste 22%, patru litri de vin, 16 litri de bere, zece litri de carburant peste capacitatea rezervorului standard, pentru fiecare persoană, o singură dată în decurs de o săptămână.

În document se menţionează că prin această măsură s-a reuşit în bună măsură restrângerea micului trafic de frontieră în condiţiile în care dimensiunea micului trafic de frontieră de la Biroul Vamal de Frontieră Siret a fost generat în principal de diferenţele de preţ practicate la unele produse pe piaţa din Ucraina, comparativ cu cele practicate pe piaţa romanească.

În analiza Biroului Vamal de Frontieră Siret se mai arată că traficul de persoane creşte foarte mult în sezonul estival, în perioada 1 iunie-31 august datorită fluxului de turişti din ţări precum Ucraina, Rusia, Belarus care doresc să-şi petreacă concediul în Grecia, Turcia, România sau Bulgaria şi s-a constatat că aproximativ 55 la sută din totalul cetăţenilor ucraineni care intră în ţară pe parcursul întregului an sunt înregistraţi doar în perioada sezonului estival.

De asemenea, aceleaşi date se înregistrează şi pentru aproximativ 70 la sută dintre cetăţenii ruşi şi 89 la sută pentru cetăţenii bieloruşi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
VAMA SIRET,
TRAFIC,
RESTRICŢIE PRODUSE
/actualitate/trafic-de-calatori-prin-vama-siret-mai-mic-cu-30-dupa-limitarea-produselor-ce-pot-fi-aduse-in-tara-13005853
13005853
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.