Totul despre reţeaua de spioni ruşi dislocaţi de Putin în Occident: Cum obţine Kremlinul identităţile false

Postat la 27 decembrie 2023 131 afişări

Totul despre reţeaua de spioni ruşi dislocaţi de Putin în Occident: Cum obţine Kremlinul identităţile false

Un număr mare de spioni ruşi folosind identităţi false au fost prinşi în Occident. Experţii au dezvăluit pentru Business Insider că America de Sud este una dintre sursele principale pentru identităţile false.

În mod tradiţional, agenţii plasaţi în rolurile „deep cover” se antrenează timp de aproximativ şase ani, un proces costisitor şi detaliat, conceput pentru a elimina orice greşeli sau inconsecvenţe care i-ar putea da de gol.

Victor Muller era un student popular la Johns Hopkins School of Advanced International Studies din Washington D.C. – „Brazilianul” era descris de alţi studenţi ca fiind smart, plin de viaţă şi deschis, fiind văzut des prin campus cu motocicleta. Unul dintre studenţi a spus că Victor Muller era ultimul om pe care l-ar fi suspectat că e spion, scrie Business Insider.

În martie, adevărata sa identitate a fost dezvăluită. Procurorii din Ţările de Jos au spus că Muller este, în realitate, Sergey Vladimirovich Cherkasov, un agent militar rus care s-a infiltrat, sub o identitate falsă, într-un internat la Curtea Penală Internaţională de la Haga pentru a fura informaţii secrete.

La scurt timp, încă 4 indivizi cu identitate bulgară au fost arestaţi în UK. Procurorii britanici au spus că erau de fapt agenţi ruşi, folosind identităţi false pentru a strânge informaţii cheie despre infrastructura din UK.

Aceste cazuri, au declarat experţii pentru Business Insider, arată că, pe măsură ce tensiunile cu Occidentul cresc, Rusia îşi dezvoltă o reţea de spioni cu identităţi false, care să se infiltreze în ţări străine.

Cu trecerea timpului, însă, experţii cred că Rusia şi-a dezvoltat strategia de a crea poveştile şi identităţile false pentru spioni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
falsificare,
kremlin,
obtinere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.