Tinerii din România sunt încrezători în perspectiva de a avea o carieră în economia digitală

Autor: Florin Casota Postat la 02 aprilie 2018 59 afişări

Concluziile unui sondaj internaţional comandat de Vodafone şi derulat în 15 ţări unde grupul este prezent arată că, dintre toţi participanţii, tinerii din România între 18 şi 24 de ani sunt cei mai încrezători în perspectiva de a avea o carieră în domenii digitale.

Tinerii din România sunt încrezători în perspectiva de a avea o carieră în economia digitală

Peste jumătate dintre ei  (53%) sunt convinşi că vor găsi un loc de muncă pe măsura abilităţilor, rezultat care plasează România pe primul loc în clasamentul ţărilor, înaintea unor state ca Italia, Germania, Republica Cehă, Spania sau Marea Britanie.

Sondajul arată, de asemenea, că tinerii români se numără printre cei mai optimişti în privinţa viitorului lor în economia digitală, mai mult de 30% afirmând că aceasta le va spori oportunităţile de angajare, în timp ce doar 10% cred că nu îşi vor putea permite niciodată aceeaşi calitate a vieţii ca generaţia părinţilor lor.

De asemenea, România se situează pe primul loc în ceea ce priveşte procentul tinerilor care ar prefera să lucreze pentru ei înşişi sau ca antreprenori, mai curând decât într-o companie, 51% dintre aceştia exprimând această preferinţă.

Potrivit rezultatelor, dintre participanţii din cele 15 ţări, românii între 18 şi 24 de ani par să fie printre cei mai pregătiţi să îmbrăţişeze o carieră specializată în domeniul digital. 27% dintre ei ar prefera să fie programatori, 23% designeri de jocuri, 22% bloggeri şi vloggeri, 17% designeri de aplicaţii şi 14% specialişti în securitate cibernetică.

Sondajul a fost realizat cu participarea a 6.000 de tineri din Africa de Sud, Egipt, Germania, Grecia, India, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Portugalia, Republica Cehă, România, Spania, Turcia şi Ungaria şi ilustrează opinia acestora despre cât de pregătiţi sunt să participe la economia digitală.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe Gandul.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.