Tineri manageri de top 2018: Sandu Băbăşan, CEO, Blugento

Autor: Florin Casota Postat la 14 august 2018 593 afişări

Tineri manageri de top 2018: Sandu Băbăşan, CEO, Blugento

Sandu Băbăşan este CEO al Blugento (platformă de e-commerce) şi acţionar în companiile MindMagnet (agenţie de web design), Blugento, iVox Research (platformă de cercetare) şi CashControl (aplicaţie de management financiar). În postura de CEO al Blugento, el este responsabil pentru partea de business development şi managementul organizaţiei şi de vânzări. În prezent el, are în jur de 50 de oameni în subordine. Grupul Blugento este format din Mindmagnet, Blugento, iVox şi CashControl.

Printre reuşitele de anul trecut, Băbăşan enumeră: exitul parţial MindMagnet, printr-o vânzare către PitechGrup şi obţinerea unei prime runde de investiţie la o evaluare de 1 milion de euro; aplicaţia CashControl a depăşit 50.000 de utilizatori, iar pe platforma iVox se află în desfăşurare peste 300 de proiecte de cercetare. „Chiar dacă veniturile din outsourcing din IT asigură un profit confortabil, punctul de cotitură în business, în sens favorabil, a fost decizia de a investi în produse, cu un venit recurent şi predictibil”, spune Băbăşan, care menţionează că prin intermediul platformei Blugento s-au construit peste 300 de magazine online pentru clienţi din mai multe domenii de activitate.

„Un moment dificil a fost când am decis şi am predat conducerea organizaţiei MindMagnet pentru a mă concentra pe dezvoltarea produsului Blugento. Entuziasmul de start-up şi faptul că e un proiect în care cred foarte tare m-au ajutat să depăşesc momentul fără niciun regret”, spune el.

Sandu Băbăşan consideră că reuşita cea mai mare de până acum este faptul că a reuşit să aducă Blugento în poziţia de lider pe piaţa soluţiilor e-commerce de tip SaaS şi că a lansat platforma pe pieţele externe. Peste zece ani el se vede conducând „cel mai mare ONG de crowdfunding din România”.


35 de ani  

CEO  

Blugento

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 13-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.