Tineri manageri de top 2018: Ovidiu Ionescu, administrator, Eurodinamic

Autor: Andra Stroe Postat la 31 iulie 2018 323 afişări

Tineri manageri de top 2018: Ovidiu Ionescu, administrator, Eurodinamic

Ovidiu Ionescu este responsabil de organizarea, analiza şi stabilirea strategiilor de dezvoltare în cadrul companiei Eurodinamic SRL şi are în subordine 35 de angajaţi. Activitatea firmei pe care o conduce are două aspecte: vânzări prin magazine fizice şi departamentul de vânzări online. În 2017, a înregistrat o creştere de peste 40% a vânzărilor generale.

Absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, Ovidiu Ionescu deţine şi o diplomă de master în kinetoterapie şi recuperare medicală. A intrat în comerţ în 2005, cu un magazin de doar 20 de metri pătraţi în care vindea o gamă restrânsă de motoutilaje pentru grădinărit. Perioada cea mai dificilă din cariera sa a reprezentat-o anul 2008, odată cu începerea crizei.

Pe atunci, a fost nevoit să închidă două puncte de lucru şi a înregistrat pierderi masive. A reuşit totuşi să se repoziţioneze pe piaţă şi, în 2009, a început colaborarea cu brandul Stihl, moment pe care îl consideră cel mai important în evoluţia companiei Eurodinamic. De atunci, „ne-am dezvoltat continuu şi în momentul de faţă ne desfăşurăm activitatea prin intermediul a şapte puncte de desfacere fizice în sudul României, un depozit logistic şi trei platforme de vânzări online”, spune Ionescu. Cea mai mare reuşită pe plan profesional spune că a fost clasarea Eurodinamic în top 5 cele mai bune firme reprezentante ale grupului Stihl România. Pentru 2018, estimează o cifră de afaceri de 4 milioane de euro.  


35 de ani  

administrator  

Eurodinamic

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 13-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.