Tineri manageri de top 2018: Mariana Grigore, quality director, JTI Manufacturing

Autor: Andra Stroe Postat la 31 iulie 2018 254 afişări

Tineri manageri de top 2018: Mariana Grigore, quality director, JTI Manufacturing

Mariana Grigore, care lucrează cu o echipă formată din 27 de persoane, dintre care trei îi raportează direct, spune că realizarea cea mai importantă din 2017 a fost „îmbunătăţirea cu peste 44% a răspunsurilor clienţilor noştri referitoare la calitate”. Fabrica de ţigarete în care lucrează exportă către 60 de ţări din întreaga lume.

Pasionată de chimie încă din liceu, Mariana Grigore şi-a dorit încă de la acea vreme să fie inginer. Ulterior, în perioada practicii universitare (a absolvit Universitatea Politehnică), povesteşte ea, şi-a descoperit „apetitul” pentru industria alimentară. De atunci şi până acum, a lucrat în industria alimentară şi a bunurilor de consum: şase ani în fabricile de bere ale grupului InBev (în prezent Bergenbier), ca stagiar, apoi manager producţie, doi ani în grupul Intersnacks ca manager proiect la achiziţia fabricii Fiesta şi, deja de şapte ani, în JTI Manufacturing.

Indică drept cel mai dificil moment numirea sa ca manager de producţie într-o fabrică de bere în Baia Mare, după numai un an de formare în cadrul programului de internship. „Aveam 25 de ani şi doar un an de experienţă. Plecasem de acasă, din Bucureşti, pentru prima dată, tocmai la Baia Mare, pentru a conduce un departament cheie, cel de producţie, cu 25 de angajaţi cu media de vârstă de aproximativ 40 de ani şi în proporţie de 80% bărbaţi. Pe lângă toate acestea, contextul general era dificil, fabrica devenind în anul respectiv sezonieră, adică funcţiona doar în perioada aprilie-septembrie, în restul timpului angajaţii fiind în şomaj tehnic. Viitorul fabricii era incert. Dacă stau să mă gândesc acum, nici măcar nu am avut un plan legat de cum şi ce voi face, dar nici nu m-am gândit că nu voi reuşi. Cred că optimismul şi încrederea veneau la pachet cu tinereţea.”

Cât priveşte planurile pe termen lung, Mariana Grigore spune că viaţa i-a arătat că e surprinzătoare, „iar eu m-am lăsat mereu surprinsă. Avem o zicală românească plină de sens: «Nu aduce anul ce aduce ceasul.» Peste zece ani mă văd făcând în continuare ceea ce îmi place”.


39 de ani  

quality director

JTI MANUFACTURING SA

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 13-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.