Tineri manageri de top 2018: Laurenţiu Ispir, partener, Oresa Ventures

Autor: Andra Stroe Postat la 31 iulie 2018 457 afişări

Tineri manageri de top 2018: Laurenţiu Ispir, partener, Oresa Ventures

Acum partener în cadrul fondului de investiţii Oresa Ventures, Laurenţiu Ispir a fost primul redactor-şef al revistei Business MAGAZIN, produs pe care l-a lansat în toamna lui 2004.

Absolvent de ASE – Management - şi al cursurilor IMD Lausanne – leadership programme, Laurenţiu Ispir are un parcurs profesional ce include funcţii ca senior editor la Ziarul Financiar şi redactor-şef al Business MAGAZIN, investment officer, investment director şi apoi partener la Oresa. „Probabil momentul cheie a fost trecerea de la jurnalism financiar în private equity. Experienţa la ZF şi BM a contribuit foarte mult la formarea mea ca profesionist; am învăţat să sintetizez rapid, să prioritizez, să găsesc soluţii sub presiune şi să lucrez în echipă”, experienţe care i-au folosit în cariera sa ulterioară. „În Oresa încă învăţ în fiecare zi, în private equity asta nu se termină niciodată: dacă ajungi să crezi că ai văzut şi făcut multe, a doua zi îţi va dovedi sigur contrariul. Sunt multe oportunităţi de a face greşeli foarte diferite de cele trecute.”

Compania de investiţii cu origini suedeze are şase companii în portofoliu în acest moment în România: Fabryo, Somaco, La Fântâna, RTC, RBC Group, Kiwi Finance. Cifra de afaceri consolidată a companiilor din portofoliul Oresa, care are peste 2.000 de angajaţi, a crescut anul trecut cu 11% per total faţă de 2016.

Laurenţiu Ispir spune că cel mai dificil moment din carieră, a fost recesiunea economică din 2009-2011. „Am depăşit-o cu muncă, creativitate, răbdare şi simţul umorului. În Oresa, per ansamblu, am profitat de fapt de recesiune pentru a investi atunci când alţii nu o făceau. Am achiziţionat trei companii ca investiţii add-on pentru a întări poziţiile Fabryo şi Somaco şi am făcut şi o investiţie complet nouă, în RTC.”   

Întrebat de planurile sale pe termen lung, Laurenţiu Ispir spune că se vede făcând lucruri care îi plac şi îl motivează. „Am avut norocul să practic două profesii care mi-au plăcut atât de mult, încât foarte rar le-am simţit ca fiind joburi.”


39 de ani  

partener  

Oresa Ventures

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 13-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.