TIMOn: Dezvoltatorii reiau investiţiile îngheţate de criză. Nou proiect de 324 de locuinţe în Mihai Bravu

Autor: Cristina Cuncea Postat la 09 martie 2015 281 afişări

Gindi Group, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Israel, revine pe piaţa locală şi reia construcţia unui proiect de 324 de locuinţe în zona Mihai Bravu, în parteneriat cu firma Real-Sol, deţinută de Shimon Galon, fostul şef al companiei GTC România.

Proiectul, denumit GViTown, este situat în zona Mihai Bravu, pe Şoseaua Vântului, şi va fi dezvoltat în patru faze, în primă etapă urmând să fie construite 81 de apartamente - studiouri şi apartamente cu 2 camere, pe suprafeţe începând de la 50 metri pătraţi, au anunţat luni organizatorii Târgului imobiliar naţional - tIMOn, unde va fi lansat proiectul.

"Stabilizarea pieţei rezidenţiale din România din ultimii doi ani, cu tendinţe de creştere în anumite zone şi pentru anumite proprietăţi, începe să atragă aceşti investitori, cu planuri ambiţioase înainte de criză. Primele planuri ale Gindi Group în România au fost anunţate în anul 2009, când piaţa începuse deja să scârţâie, iar câştigurile estimate de dezvoltatori nu mai erau în linie cu planurile iniţiale. Grupul, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Israel, a decis până la urmă să îngheţe planurile de investiţii şi să le relanseze într-un moment în care condiţiile de pe piaţă se îmbunătăţesc. Tendinţele din ultimii doi ani au creat premisele ca investitorii să înceapă să ia în considerare revenirea şi reluarea investiţiilor în România", a declarat Vlad Vlăsceanu, directorul tIMOn.

Proiectul a fost anunţat iniţial în anul 2009, când grupul israelian voia să investească 25 de milioane de euro în construcţia celor 324 de apartamente, care erau destinate clienţilor din comunitatea medicală. Gindi Group intra la acea vreme pe piaţa românească cu o abordare nouă, respetiv dezvoltarea de locuinţe pentru diverse grupuri profesionale.

În ultimul an un număr din ce în ce mai mare de investitori care anunţau proiecte rezidenţiale înainte de criză, blocate din cauza căderii pieţei, au început să reia dezvoltările, dar după o ajustare dramatică a planurilor iniţiale atât ca suprafeţe, număr de locuinţe, dar şi ca preţ.

"Spre comparaţie, Gindi Group voia să vândă în 2009 o locuinţă în proiectul din Mihai Bravu cu 85.000 de euro, iar acum preţurile încep de la 50.999 de euro. Piaţa s-a schimbat, iar dezvoltatorii care vor să continue să existe pe această piaţă s-au adaptat la noile condiţii. Sunt multe exemple de dezvoltatori care au proiectat şi construit locuinţe fără nicio legătură cu realitatea, iar aceştia sunt, fără excepţie, în faliment", a adăugat Vlăsceanu.

Shimon Galon a părăsit anul trecut compania GTC România, unde a fost implicat în dezvoltarea mai multor proiecte imobiliare, precum complexul de birouri City Gate din Bucureşti, centrele comerciale Galleria din afara Capitalei şi complexul de locuinţe Rose Garden de lângă Obor.

Galon şi-a înfiinţat propria firmă prin intermediul căreia vrea să dezvolte proiecte imobiliare proprii sau în diverse parteneriate cu alte companii.

Ediţia din această primăvară a Târgului Imobiliar Naţional – tIMOn va avea loc între 16 şi 19 aprilie, în Piaţa Constituţiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
LOCUINŢE,
DEZVOLTARE,
/actualitate/timon-dezvoltatorii-reiau-investitiile-inghetate-de-criza-nou-proiect-de-324-de-locuinte-in-mihai-bravu-13954470
13954470
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.