Theresa May se confruntă cu un plan venit chiar din partidul său: "Better Brexit"

Autor: Tudor Ionescu Postat la 02 septembrie 2018 241 afişări

A fost enunţat un nou plan alternativ de Brexit tot de către un membru al partidului condus de Theresa May şi tot pe fondul nemulţumirilor generate de modul în care este negociat acordul pentru Brexit, relatează Bloomberg.

Denumit "Better Brexit", planul propus de Nick Boles sugerează, în primul rând, abandonarea cursului actual al negocierilor pentru Brexit. În schimb, ar trebui încercată o păstrare a apartenenţei la Spaţiul Economic European şi după data de 29 martie 2019 - data producerii Brexitului.

Acest model este inspirat după sistemul politic utilizat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, trei state care nu fac parte din Uniunea Europeană dar care, totuşi, beneficiază de circulaţia liberă a mărfurilor, serviciilor, capitalului şi persoanelor - ca orice stat-membru UE -, graţie apartanenţei la Spaţiului Economic European.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BREXIT,
THERESA,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.