Tesla rămâne fără un executiv de top, unul dintre principalii „locotenenţi” ai lui Elon Musk

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 08 iunie 2021 145 afişări

Tesla rămâne fără un executiv de top, unul dintre principalii „locotenenţi” ai lui Elon Musk

Tesla s-a despărţit de Jerome Guillen, un veteran cu o experienţă de 10 ani care a ocupat recent funcţia de preşedinte al diviziei dedicate camioanelor, fiind unul dintre cei patru executivi de top de la conducerea companiei, alături de Elon Musk, conform Bloomberg.

Guillen a părăsit producătorul de maşini electrice pe 3 iunie, potrivit unui raport al Tesla. El era unul dintre principalii „locotenenţi” ai CEO-ului Elon Musk şi a jucat un rol cheie în construirea Modelului 3 în 2018, perioadă în care firma era aproape de faliment. Anterior, Guillen a deţinut poziţia de preşedinte al diviziei automotive Tesla, primind funcţia de şef al diviziei de camioane în luna martie acestui an.

„Este o pierdere imensă şi neaşteptată. Contribuţia adusă de Jerome va rămâne parte din companie”, spune Pierre Ferragu, analist al grupului de cercetare New Street Research, care are un rating „buy” pe acţiunile Tesla.

Guillen s-a alăturat gigantului american în toamna lui 2010 ca director de program pentru Modelul S, vehiculul electric revoluţionar care a pus bazele pentru Model X şi Model 3.

Preţul unei acţiuni Tesla ajunge în prezent la 605 dolari, în creştere cu 1%. Totuşi, performanţa pe bursă din ultimele luni a lăsat de dorit, de vreme ce nivelul actual al acţiunilor este cu aproape 25% sub maximul înregistrat la începutul anului.

Între timp, compania merge înainte cu planurile de a deschide restaurantele Tesla.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tesla,
top,
executiv,
masini electrice,
despartire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.