Tesla, dată în judecată pentru abuzuri rasiale împotriva muncitorilor de culoare

Postat la 01 iulie 2022 76 afişări

Tesla, dată în judecată pentru abuzuri rasiale împotriva muncitorilor de culoare

Un grup de angajaţi de culoare din California dau în jdecată compania Tesla pentru discriminare.

Unii dintre reclamanţi au fost repartizaţi la posturile cele mai solicitante din punct de vedere fizic din Tesla sau au fost respinşi pentru promovare.

Constructorul auto se confruntă cu cel puţin 10 procese în care acuză discriminare rasială sau hărţuire sexuală pe scară largă.

Cincisprezece foşti şi actuali angajaţi de culoare de la Tesla au intentat joi un proces împotriva producătorului de automobile electrice, susţinând că au fost supuşi la abuzuri şi hărţuiri rasiale în fabricile sale.

Muncitorii au declarat că au fost supuşi în mod regulat la comentarii şi comportamente rasiste ofensatoare din partea colegilor, managerilor şi angajaţilor de la resurse umane, potrivit procesului depus la o instanţă din statul California. Hărţuirea, care a avut loc mai ales la fabrica Tesla din Fremont, California, a inclus folosirea injuriilor rasiale, şi refererinţe la sclavie şi plantaţie. De asemenea, procesul a scos la iveală efectuarea de comentarii sexuale precum „îi place prada”, adăugând că „procedurile standard de operare ale producătorului auto includ o discriminare rasială flagrantă, deschisă şi nemijlocită”.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
culoare,
judecare,
muncitori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.