Tensiunile comerciale au şters peste 2.000 mld. dolari din valoarea acţiunilor în lume, în mai

Postat la 01 iunie 2019 47 afişări

Piaţa bursieră mondială a pierdut peste 2.000 de miliarde de dolari in mai, pe fondul escaladarii tensiunilor comerciale dintre SUA si China, temerile intensificându-se dupa ce presedintele american Donald Trump a amenintat Mexicul cu creşterea tarifelor vamale, relatează Reuters.

Tensiunile comerciale au şters peste 2.000 mld. dolari din valoarea acţiunilor în lume, în mai

Washingtonul a anunţat că va impune un tarif de 5% bunurilor mexicane începând cu 10 iunie, care ar creşte apoi la 25%, până la oprirea imigraţiei ilegale în SUA.

Indicele S&P 500 a scăzut cu 1,3%, pierderile pentru luna mai fiind de 6,6%, echivalentul a aproximativ 1.600 de miliarde de dolari din capitalizarea sa de piaţă, potrivit Datastream de la Refinitiv.

Companiile care compun indicele global MSCI a scazut cu 0,8%, pierdere lunară fiind 6,2%, echivalentul a peste 2.000 de miliarde de dolari, potrivit Datastream.

Indicele japonez Nikkei şi indicele MSCI Asia Pacific au scăzut cu aproape 8% în mai, subliniind sensibilitatea regiunii în raport cu comerţul mondial.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tensiuni,
miliarde,
valoare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.