COMENTARIU Crenguţa Nicolae. „În atenţia europarlamentarilor: Ce se poate face cu banii de la UE”

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 01 iunie 2019 62 afişări

După europarlamentare, toate forţele politice s-au pus pe făcut planuri despre cum poate funcţiona în avantajul lor răul ţării: oamenii PSD-ALDE abia aşteaptă ca un guvern al opoziţiei să instaureze austeritatea, să conducă prost şi astfel să poată reveni ei la putere.

Asta în timp ce oamenii opoziţiei visează ca PSD să ducă de râpă economia în aşa hal, încât ei să preia puterea în 2020 la un scor cât mai mare.

Parte din aceste reacţii se explică prin resentimentele la adresa categoriilor de cetăţeni care n-au votat cu ei, ci cu duşmanii lor politici: sunt binecunoscute reacţiile de frustrare, exprimate îndeosebi de formatorii de opinie, faţă de ceea ce ei cred a fi prostie a electoratului, care ar merita deci să fie pedepsit cu o guvernare incompetentă. Dincolo de resentiment, lipsa de preocupare pentru orice altceva în afară de lupta pentru putere se explică prin lipsa nevoii de a avea şi altfel de preocupări, atâta vreme cât metoda preferată de a câştiga voturi rămâne demonizarea rivalilor.

Pe tărâm economic, această lipsă de preocupări se vede cu deosebire la capitolul soluţiei de finanţare preferate de toată lumea pentru scoaterea ţării din sărăcie: fondurile europene. Toate partidele sunt de acord că trebuie atrase cât mai multe fonduri europene, cantitatea de fonduri atrase fiind însă unicul criteriu de performanţă invocat atunci când vine vorba de ele.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
COMENTARIU,
UE,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.