Taxă nouă pentru românii care au centrale termice de apartament. Şi şoferii o vor plăti în toată România

Postat la 06 februarie 2023 837 afişări

Taxă nouă pentru românii care au centrale termice de apartament. Şi şoferii o vor plăti în toată România

Apare o taxă nouă pentru românii care au centrale termice de apartament. Mai mult, aceasta va fi plătită şi de şoferii posesori de autovehicule cu combustibili fosili din ţară. Astfel, România va introduce din 2027 o taxă pe carbon, care va avea o valoare între 0,5 şi 1 leu pe unitate de măsură a combustibililor fosili folosiţi la centralele de apartament şi la automobile.

Taxă nouă pentru românii care au centrale termice de apartament. Şi şoferii o vor plăti în toată România

Tanczos Barna, ministrul mediului, a explicat că măsura va fi introdusă în conformitate cu noile decizii luate de miniştrii Mediului din Consiliul UE.

„Europa, în momentul de faţă, a impus tuturor statelor membre o taxă nouă de carbon. Sunt două elemente: benzina-motorina, plus centrala de acasă pentru gaz sunt cele două elemente care vor fi taxate pentru a colecta pentru fondul social de climă sumele care se reintroduc în economie, sub formă de subvenţie sau sub formă de sprijin pentru tranziţiei, pentru cumpărarea altor centrale, altor soluţii, pompe de căldură, fotovoltaice etc”, a spus Tanczos Barna.

Astfel, noua taxă se va aplica în general la încălzire şi la transporturi, iar costurile suplimentare ar urma să fie compensate pentru consumatorii vulnerabili din fondul social climatic, înfiinţat la nivelul UE, din care urmează ca aproape 6 miliarde de euro să fie puse la dispoziţia României, fiind vizaţi şi cei care au centrale termice de apartament.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apartament,
plati,
romani

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.