Ţările care se află pe "lista sigură" ce urmează să fie votată de Uniunea Europeană

Postat la 30 iunie 2020 292 afişări

Ţările care se află pe "lista sigură" ce urmează să fie votată de Uniunea Europeană

Statele Unite nu se află pe o „listă sigură” de destinaţii pentru călătoriile neesenţiale care urmează să fie dezvăluite de guvernele Uniunii Europene în cursul zilei de azi, au spus trei diplomaţi.

Se aşteaptă ca blocul de 27 de membri să ofere aprobare călătoriilor de agrement sau de afaceri de miercuri în 14 ţări, relatează The Guradian.

Mai multe surse spun că ţările sunt: Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Serbia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia şi Uruguay.

Între timp, Rusia şi Brazilia, împreună cu Statele Unite, sunt printre ţările care nu fac „lista sigură” iniţială, relatează Reuters.

Votul are ca scop sprijinirea industriei turistice a UE şi a destinaţiilor turistice, în special ţările din sudul Europei cele mai afectate de pandemia Covid-19. De asemenea, China ar fi aprobată provizoriu, deşi călătoriile s-ar deschide doar dacă autorităţile chineze ar permite şi vizitatorii UE. Reciprocitatea este o condiţie de a fi pe lista sigură.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lista,
uniunea europeana,
votare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.