Tăriceanu: Adoptarea Euro nu e un proiect de ţară pentru că e un proiect "prea mic"

Postat la 15 mai 2014 28 afişări

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, joi, că adoptarea Euro nu reprezintă un proiect de ţară, fiind "un proiect prea mic" şi a arătat, pe de altă parte, că aderarea la zona Euro nu este, însă, "iminentă", cu toate că au fost îndeplinite criteriile nominale de convergenţă.

Tăriceanu: Adoptarea Euro nu e un proiect de ţară pentru că e un proiect "prea mic"

 "Adoptarea Euro nu e un proiect de ţară pentru că e un proiect prea mic. România a atins criteriile de convergenţă nominală, ar putea să o facă. Nu sunt impedimente, probabil, dar trebuie să vedem care ar fi atitudinea UE, a CE în speţă. Dar acesta e un proiect care, iertaţi-mă, puteţi să consideraţi cum vreţi, nu e un proiect de ţară", a susţinut Tăriceanu.

El a precizat, pe de altă parte, că aderarea nu este, însă, iminentă şi că România ar trebui să facă un efort în continuare pentru a atinge criteriile de covergenţă reală, lucru care mai durează.

Întrebat ce efecte ar resimţi românii după aderarea la moneda Euro şi dacă vor creşte preţurile, Tăriceanu a precizat: "Permiteţi-mi să vă răspud cu o întrebare: este iminentă aderarea României la zona Euro? Nu. Nu este, cu toate că atingem criteriile de convergenţă nominală".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/tariceanu-adoptarea-euro-nu-e-un-proiect-de-tara-pentru-ca-e-un-proiect-prea-mic-12628634
12628634
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.