Economia Germaniei a crescut cu 0,8% în primul trimestru, în timp ce Franţa a stagnat

Postat la 15 mai 2014 41 afişări

Germania a înregistrat creştere a PIB de 0,8% în primul trimestru, faţă de trimestrul al patrulea, în timp ce în Franţa economia a stagnat, evoluţie care evidenţiază traiectoria divergentă a celor mai mari două economii ale zonei euro.

Economia Germaniei a crescut cu 0,8% în primul trimestru, în timp ce Franţa a stagnat

 Dacă acest trend se menţine, ar putea crea dificultăţi Băncii Centrale Europene la stabilirea unei dobânzi care să fie adecvată ambelor economii, în timp ce rezultatul mai slab al Franţei va spori şi mai mult presiune asupra preşedintelui François Hollande, scrie cotidianul Wall Street Journal.

După ce a majorat puternic taxele în primele 18 luni în funcţia de preşedinte, Hollande şi-a schimbat abordarea în ianuarie şi a promis reducerea cheltuielilor statului şi taxe mai mici pentru companii, astfel încât acestea să poată investi şi angaja.

Biroul de statistică al Germaniei a informat, joi, că Produsul Intern Brut (PIB) a avansat cu 0,8% în primul trimestru din acest an, raportat la ultimele trei luni din 2013. Creşterea este cea mai rapidă începând cu primul trimestru din 2011 şi dublă faţă de rata din ultimul trimestru al anului trecut.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/economia-germaniei-a-crescut-cu-0-8-in-primul-trimestru-in-timp-ce-franta-a-stagnat-12627165
12627165
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.