PDL sesizează Comisia de la Veneţia, pentru că Avocatul poporului nu atacă OUG pentru parţiale la CC

Postat la 14 mai 2014 25 afişări

Liderul deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe, a anunţat, miercuri, că PDL sesizează Comisia de la Veneţia, după ce Avocatul Poporului a respins solicitarea democrat-liberalilor privind sesizarea Curţii Constituţionale în legătură cu OUG 12/2014 referitoare la alegerile parţiale.

PDL sesizează Comisia de la Veneţia, pentru că Avocatul poporului nu atacă OUG pentru parţiale la CC

 Gheorghe a distribuit ziariştilor textul scrisorii grupului PDL din Camera Deputaţilor adresate Comisiei de la Veneţia. În scrisoare, PDL arată că "în România se continuă încălcarea flagrantă şi fără nicio limită a principiului constituţional al statului de drept de către majoritatea parlamentară a USD formată din PSD, UNPR şi PC, precum şi de guvernul condus de Victor Ponta".

"Astfel, prin ordonanţa de urgenţă 12/2014 au fost modificate unele regului ale legii electorale pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului, fiind afectate drepturi politice fundamentale, drepturi care fac parte din categoria drepturilor politice electorale ale cetăţenilor români de a alege şi a fi ales. Modificarea în cauză s-a produs cu mai puţin de un an înainte de alegerile parlamentare parţiale şi a celor europarlamentare care vor avea loc pe 25 mai", se arată în scrisoarea adresată preşedintelui Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/pdl-sesizeaza-comisia-de-la-venetia-pentru-ca-avocatul-poporului-nu-ataca-oug-pentru-partiale-la-cc-12625031
12625031
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.