Hagen, şeful Vienna Insurance Group: Nu vom intra în acţionariatul PAID atât timp cât societatea se reasigură inadecvat

Postat la 13 mai 2014 40 afişări

Companiile din România controlate de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) vor avita să intre în acţionariatul societăţii care emite asigurarea obligatorie a locuinţelor, PAID, atât timp cât reasigurarea portofoliului este inadecvată, a declarat preşedintele VIG, Peter Hagen.

Hagen, şeful Vienna Insurance Group: Nu vom intra în acţionariatul PAID atât timp cât societatea se reasigură inadecvat

 "Politicienii trebuie să înţeleagă că efectele unei catastrofe naturale pot fi acoperite dacă statul garantează ori piaţa internaţională de reasigurări garantează. Piaţa internaţională de reasigurări nu are nicio obligaţie să accepte un preţ stabilit politic şi acest lucru trebuie înţeles de către politicieni. Şi asta înseamnă că PAID fie are deficit fie nu se reasigură corect. Şi din acest motiv nu facem parte din PAID. Nu vrem să participăm la ceva care poate genera pierderi şi nu vrem să participăm la o organizaţie care nu este reasigurată adecvat", a afirmat Hagen într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că asigurarea pentru locuinţe împotriva riscurilor catastrofale nu este obligatorie în Austria.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/hagen-seful-vienna-insurance-group-nu-vom-intra-in-actionariatul-paid-atat-timp-cat-societatea-se-reasigura-inadecvat-12622733
12622733
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.