(P) Anul fiscal 2014: Un an de succes pentru SCC, operaţiunile grupului în România crescând cu 72%

Postat la 13 mai 2014 111 afişări

Veniturile grupului de firme SCC au o creştere de 9.5% până la 2.12 miliarde €

Prezentare pe scurt

·         Veniturile grupului de firme SCC au o creştere de 9.5% până la 2.12 miliarde €;

·         EBITDA (venitul înainte de dobânzi, rate, deprecieri şi amortizări) al Grupului SCC s-a majorat cu 93% datorita unei creşteri record de contracte de servicii şi de venituri recurente;

·         Doar veniturile SCC România au crescut cu 72%;

·         600 de angajaţi în prezent în Iaşi şi Bacău;

·         Se estimează ca în anul fiscal 2015 numărul de angajaţi al SCC România va creste la peste 900;

·         Creşterea Grupului SCC va continua având drept ţintă atingerea unui venit EBITDA de 61 milioane €

Comunicat de presa

SCC a obţinut un venit de 2.12 miliarde € până la nivelul lunii Martie 2014, o creştere de 9.5% comparativ cu aceeaşi perioada a anului trecut. EBITDA a crescut cu 93% până la 38.9 milioane €. Menţinând acelaşi trend, exceptând  cesiunile şi achiziţiile, EBITDA a atins 41.6 milioane €.

SCC România şi-a văzut veniturile crescând cu 72 % şi a livrat un EBITDA de 0.7 milioane €. Pe parcursul anului, numărul de angajaţi a crescut la 600 în cele doua locaţii din Iaşi respectiv Bacău La nivelul anului 2015, se întrevede o creştere de până la peste 900 de persoane în România

Divizia de „Managed Services” a reusit semnarea unor contracte cu noi clienti in acelasi timp cu păstrarea celor mai vechi (reînnoiri de contracte), multe dintre aceste proiecte intrând deja în activitate operationala în a doua parte a anului şi poziţionând grupul SCC pentru un 2014 de excepţie.

Contracte multi anuale şi cu valori de multe milioane de lire sterline,  atât în cazul noilor clienţi cât şi cu privire la reînnoirea contractelor celor deja existenţi, acestea sunt câteva reuşite de marca susţinute de SCC România, unde putem enumera clienţi precum : Wales&West Utilities, GIST, BOC, CMS Cameron McKenna şi Price Forbes.

Veniturile SCC UK au crescut cu 13% până la 914.6 milioane € şi 20.8 milioane € EBITDA, cu 27% mai mult decât în anul precedent - cu o puternica dezvoltare pe segmentul de servicii, de până la 12%.

Şi SCC Franţa s-a bucurat de o creştere a veniturilor cu 5% până la 1.03 miliarde € înregistrand  totodata cel mai bun nivel al EBITDA de pana acum, în valoare de 18.3 milioane €. Grupul francez a obţinut numeroase contracte cheie atât în sectorul public cât şi cel privat şi va intra în anul fiscal 2015 cu o strategie bine definită pentru a putea duce segmentul de servicii la nivelul de 182.6 milioane € în urmatorii ani.

Cu toate că SCC Spania a înregistrat un declin al veniturilor de 5% până la 48.7 milioane €, profitul a crescut şi business-ul a livrat un EBITDA  îmbunătăţit de 0.6 milioane €. Echipa a rămas concentrata pe tranziţia către un model de business axat pe servicii şi vedem semne de redresare atât în economie cât şi în oportunităţile noastre.

În ultimul an fiscal, SCC a câştigat o serie de premii globale din partea mai multor companii partenere, printre care se număra HP şi Oracle.

Într-un comentariu, James Rigby, CEO-ul SCC, menţionează : “Sînt încantat de rezultatele din acest an. Ca urmare a vânzării diviziei SDG la finele anului 2012, aceste rezultate demonstrează focus-ul nostru reînnoit asupra SCC ca urmare a analizei detaliate a strategiei de grup şi ne plasează ferm pe drumul spre obiectivul financiar interimar de 61 milioane EBITDA. Obţinerea  contractelor de servicii reprezinta cea mai mare realizare a noastră şi suntem recunoscători clienţilor pentru încrederea pe care o acorda viziunii şi principiilor noastre de business. Sînt mulţumit în special de creşterea realizata pe segmentele de servicii  Cloud şi cele furnizate de centrul de servicii din România”

Privind înainte către următorul an fiscal, şi având în spate cel mai bun an prin prisma contractelor de servicii câştigate, SCC se afla într-o poziţie ideala pentru a-şi continua evoluţia atât prin creştere organica cât şi prin achiziţii strategice.

Rezultatele financiare complete vor fi publicate în septembrie 2014.

Despre SCC

Susţinem business-ul clienţilor prin planificarea, furnizarea, integrarea şi coordonarea departamentului lor IT. Facem ca IT-ul sa funcţioneze prin parteneriate, cunoaştere şi pasiune: SCC este furnizor dovedit de servicii şi infrastructura IT pentru companii de top din Europa în ultimii 40 de ani.

SCC este deţinută de către Rigby Group, care are divizii în tehnologie, aeroporturi, hoteluri, servicii financiare, servicii imobiliare şi aviaţie.

            

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
advertorial,
/actualitate/p-anul-fiscal-2014-un-an-de-succes-pentru-scc-operatiunile-grupului-in-romania-crescand-cu-72-12620237
12620237
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.