Ţara în care 150 de milioane de oameni intră în grevă în semn de protest faţă de guvern: Transportul public şi şcolile sunt închise în cea mai mare parte a ţării

Autor: Alex Ciutacu Postat la 10 ianuarie 2019 369 afişări

Ţara în care 150 de milioane de oameni intră în grevă în semn de protest faţă de guvern: Transportul public şi şcolile sunt închise în cea mai mare parte a ţării

Pentru două zile, milioane de muncitori din India intră în grevă împotriva guvernului Narendra Modi, potrivit Quartz.

Zece sindicate principale, care reprezintă 150 de milioane de angajaţi din bănci, transport public, fabrici şi companii guvernamentale protestează împotriva politicilor guvernamentale din India.

Printre plângerile lor se numără lipsa locurilor de muncă – opusul a ceea ce Modi a promis când a ajuns la putere – creşterea preţurilor, şi haosul administrativ generat de fuziunile dintre firmele statului.

Muncitorii din sectorul public au fost în grevă în urmă cu câteva săptămâni, în decembrie 2018, pentru a confrunta decizia guvernului de a realiza o fuziune între Dena Bank, Vijaya Bank şi Bank of Baroda.

Acelor muncitori li s-au alăturat săptămâna aceasta fermierii, nemulţumiţi de incapacitatea guvernului de a-i ajuta în activitate.

În mari părţi din India transportul public a fost întrerupt, majoritatea băncilor de stat sunt închise, iar şcolile şi facultăţile nu au fost deschise încă anul acesta.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
guvern,
greva,
public

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.