Castelul din Romania, BIJUTERIA arhitecturală care a devenit vedetă pe Netflix. Turismul în oraş a înflorit şi anual peste 50.000 de turişti calcă pragul castelului

Postat la 09 ianuarie 2019 15185 afişări

Renovat cu 5 milioane de euro, fonduri europene, Castelul Karolyi, din municipiul Carei, a atras atenţia producătorilor de la Hollywood şi aşa se face că o echipă de filmare a turnat în luna februarie o peliculă care a avut premiera luna noiembrie în Statele Unite.

Producţia americană se numeşte “The Princess Switch” şi o are protagonistă pe actriţa Vanessa Hudgens iar filmul este o comedie romantică de Crăciun. Pentru el s-a filmat timp de o lună în exteriorul şi interiorul Castelului Karolyi din Carei, judeţul Satu Mare.

“L-au găsit pe acesta ca o mică perlă, bijuterie pe care casele de producţie nu aveau de ştire şi s-au folosit de această noutate. Au reamenajat unele săli, dar s-au folosit de arhitectura castelului şi exponatele de aici”, a explicat Dragoş Georgescu, director centru de promovare turism, pentru ProTV.

 

Filmările au început în februarie, iar pe lângă actorii veniţi din America, în film apar şi peste 100 de localnici din Carei aleşi în urma unui casting,precum şi colega noastră Raluca Jofi. Castelul Karolyi poartă numele familiei de grofi şi de-a lungul anilor a fost pe rând garnizoană militară, sanatoriu TBC şi liceu zootehnic. A fost refăcut în 2012, iar de atunci e promovat la târgurile de turism din ţară şi străinătate.

 

“În forma actuală, Castelul Karolyi seamănă cu castelele din Valea Loarei. Un castel construit în stil romantic eclectic, cu mai multe stiluri de construcţii”, spune Hago Attila Nandor, arheolog.

 

Filmul The Princess Switch este disponibil pe platforma Netflix, iar cei care au văzut deja comedia romantică spun că imaginile de la castel i-au făcut să intre perfect în atmosfera sărbătorilor. Scenariştii s-au bazat pe o poveste deja cunoscuta “Prinţ şi cerşetor” şi au adaptat-o epocii cotidiene. Stacy are propria cofetărie în Chicago, când se decide să se înscrie într-un concurs care va avea loc într-o altă ţară. Aici, Stacy descoperă că este copia leită a ducesei Margaret Delacourt şi primeşte şi o propunere cel puţin bizară. Cu o săptămână înainte de Crăciun, cele două schimbă rolurile, iar de aici pornesc o sumedenie de întâmplări comice şi romantice.

 

Dacă unii critici au spus că filmul este în ton cu comediile de gen care apar înainte de sărbătorile de iarnă, alţii au fost încântaţi de peisajele care apar în film, dar şi de jocul actriţei Vanessa Hudgens, care joacă cele două roluri principale feminine, scrie gazetadenord.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
castel,
bijuterie,
turism,
prag,
romania,
turisti,
vedete

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.