În doar trei ani, pe căile ferate britanice ar putea circula trenurile cu combustibil pe bază de hidrogen

Autor: Andra Stroe Postat la 09 ianuarie 2019 150 afişări

Compania multinaţională feroviară franceză Alstom şi compania britanică de operare a materialului rulant (ROSCO) Eversholt Rail Group au dezvăluit săptămâna aceasta proiectul pentru un nou tren cu combustibil pe bază de hidrogen pentru piaţa din Marea Britanie.

În doar trei ani, pe căile ferate britanice ar putea circula trenurile cu combustibil pe bază de hidrogen

Pe baza unui proiect-pilot deja testat, noile trenuri, poreclite "Breeze" (Briză – n.red), vor fi introduse în următorii ani, aducând tehnologia combustibilului pe bază de hidrogen, cu zero emisii, în anumite părţi ale Regatului Unit, unde trenurile încă circulă pe motoare diesel.

„Tehnologia trenurilor cu hidrogen este o inovaţie captivantă, care are potenţialul de a ne transforma calea ferată, făcând călătoriile mai curate şi mai ecologice, reducând şi mai mult emisiile de CO2. Lucrăm cu industria pentru a stabili modul în care trenurile cu hidrogen pot juca un rol important în viitor, oferind servicii mai bune pe rutele interurbane şi rurale", a declarat Andrew Jones, ministrul britanic al transportului feroviar.

Potrivit The Telegraph, un motor cu combustibil pe bază de hidrogen funcţionează prin transformarea hidrogenului în electricitate, care poate fi apoi utilizată pentru a conduce un motor electric. "Emisia" din acest proces este apa pură, potabilă, ceea ce îl transformă într-o sursă de energie nepoluantă pentru autoturisme, trenuri şi alte vehicule.

Alte avantaje faţă de tehnologia bateriei electrice includ rapiditatea cu care poate fi "reîncărcată" un vehicul pe bază de combustibil cu hidrogen - câteva minute (cam la fel ca o maşină cu benzină), comparativ cu câteva ore pentru un BEV. În plus, vehiculele cu combustie cu hidrogen ar trebui să ofere un spaţiu mai bun pentru pasageri decât cele pe diesel.

Se preconizează că lucrările de trecere la noua tehnologie vor avea loc în următorii trei ani, primele trenuri fiind proiectate să funcţioneze încă din 2022. 

În Germania, trenurile cu combustibil pe bază de hidrogen au fost puse deja introduse.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marea britanie,
combustibili,
trenuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.