Ţara europeana care vrea să amendeze cu 2.500 de euro părinţii care nu îşi vaccinează copiii împotriva pojarului

Autor: Alex Ciutacu Postat la 08 mai 2019 85 afişări

Ţara europeana care vrea să amendeze cu 2.500 de euro părinţii care nu îşi vaccinează copiii împotriva pojarului

Părinţii din Germania care nu îşi vaccinează copiii împotriva pojarului ar putea fi amendaţi cu 2.500 de euro, în conformitate cu o propunere legislativă lansată de Ministerul Sănătăţii, potrivit CNN.

„Vreau să eradicăm pojarul. Orice copil merge la grădiniţă sau la şcoală ar trebui să fie vaccinat împotriva pojarului”, a declarat ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, pentru ziarul nemţesc Bild.

El a menţionat că părinţii vor trebui să facă dovada vaccinării sau se vor confrunta cu amenzi, iar copiii nu vor mai fi primiţi în instituţii până nu vor fi vaccinaţi.

Propunerea vine în contextul în care Germania a raportat un total de 651 de cazuri de pojar în perioada martie 2018 – februarie 2019, un nivel ridicat pentru Europa, potrivit Centrului European pentru Prevenţie şi Control. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, cu 2498 de cazuri raportate.

Propunerea ministrului vine în contextul în care pojarul îşi face revenirea la nivel gobal – începând cu ţările civilizate din America şi Europa şi până la ţările mai sărace din Asia şi Africa – pe fondul unor temeri răspândite masiv cu privire la vaccinuri, respectiv pe fondul lipsei de resurse medicale în unele părţi ale lumii.

Un studiu publicat de UNICEF săptămâna trecută arată că 110.000 de oameni au murit din cauza pojarului la nivel global în 2017, dintre care cea mai mare parte erau copii. Acest număr este în creştere cu 22% faţă de anul anterior.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.