Ţara care de astăzi revine la viaţa de dinainte de pandemie. Toate restricţiile împotriva COVID-19 au fost ridicate

Autor: Alexandru Gologan Postat la 01 februarie 2022 87 afişări

Danemarca devine de marţi prima ţară din Uniunea Europeană care va ridica toate restricţiile anti-Covid. În ciuda numărului record de cazuri, autorităţile se bazează pe ratele mari de vaccinare. Valul de Omicron este considerat inofensiv.

Ţara care de astăzi revine la viaţa de dinainte de pandemie. Toate restricţiile împotriva COVID-19 au fost ridicate

Danemarca devine de marţi prima ţară din Uniunea Europeană care va ridica toate restricţiile anti-Covid. Decizia autorităţilor se bazează pe ratele mari de vaccinare, în ciuda numărului record de cazuri.

Ţara scandinavă renunţă la măşti, certificate verzi şi limitarea orelor pentru industria ospitalităţii. Cluburile de noapte se vor redeschide fără limită de persoane.

Totuşi, rămân în vigoare restricţiile la graniţă pentru călătorii nevaccinaţi care sosesc din ţări non-Schengen.

Peste 60% dintre danezi au făcut a treia doză, fiind peste media europeana care se află undeva la sub 45%.

„Întrucât Omicron nu este o boală gravă pentru cei vaccinaţi, credem că este rezonabil să ridicăm restricţiile”, a declarat epidemiologul Lone Simonsen.

Într-un sondaj publicat luni de cotidianul Politiken, 64% dintre danezii chestionaţi au răspuns că au încredere în politica guvernului privind gestionarea pandemiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
danemarca,
restricţii,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.