Tănăsescu: discuţiile privind noul acord încep în octombrie. Când va avea România creştere economică

Postat la 02 august 2010 14 afişări

Reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, susţine că, personal, nu crede că Bucureştiul ar avea nevoie de un nou împrumut de la Fond.

Oficialii români ar putea începe negocierile privind un nou acord cu FMI şi Comisia Europeană, care l-ar prelungi practic pe cel actual, cel mai probabil în luna octombrie, după cum a anunţat Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la Fond. "Acest subiect nu a fost abordat acum. Cred că în perioada următoare, la vizita din octombrie, acest subiect va fi atins. Va depinde, însă, de decizia Guvernului. Ca economist, o părere personală dacă vreţi, o continuare a parteneriatului cu FMI şi Comisia Europeană este binevenită. Principial, cred că un astfel de parteneriat este benefic", a declarat Tănăsescu, citat de Mediafax. Jeffrey Franks, şeful misiunii Fondului în România, a precizat la începutul săptămânii trecute că la Washington se discută despre un nou acord de acum câteva luni.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
Tanasescu,
FMI,
imprumut,
acord,
crestere
/actualitate/tanasescu-discutiile-privind-noul-acord-incep-in-octombrie-cand-va-avea-romania-crestere-economica-6750927
6750927
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.