Tânărul de 34 de ani care gestionează aproximativ 3 mld. lei pentru 27.000 de clienţi

Autor: Ioana Matei Postat la 20 august 2017 771 afişări

Mihai Purcărea coordonează, din mai 2016, întreaga activitate a companiei BRD Asset Management, care gestionează aproximativ 3 miliarde de lei pentru 27.000 de clienţi.

Tânărul de 34 de ani care gestionează aproximativ 3 mld. lei pentru 27.000 de clienţi

El şi-a început cariera imediat după ce a terminat facultatea, într-o companie similară de administrare a fondurilor de investiţii. A fost implicat în proiecte diverse în vânzări, back office şi investiţii: „Consider că acesta a fost un mod excelent de a învaţa activitatea generală a unei companii de administrare a investiţiilor”. A debutat ca reprezentant vânzări, apoi a lucrat în back office în evaluarea activelor financiare după care, treptat, a urcat către funcţia de manager de investiţii. „În cei mai bine de cinci ani cât am fost manager de investiţii, am învăţat ce înseamnă trasarea strategiei investiţionale pentru fonduri, monitorizarea pieţelor financiare şi cât de importante sunt regulile de risc şi disciplină.” Următorul pas în cariera lui a fost să ocupe poziţia de director de investiţii, poziţie pe care a ocupat-o timp de mai bine de patru ani înainte de a se alătura echipei BRD. „În această poziţie am învăţat un element esenţial pentru orice manager: coordonarea şi motivarea oamenilor.” Spune că momentul trecerii de la poziţia de specialist responsabil pe un singur domeniu, cel de investiţii, la poziţia actuală, în care este responsabil pentru activităţile întregii companii, a fost cel mai dificil pas din cariera sa. „În poziţia de director de investiţii acţionam ca un specialist în domeniul meu, aveam cunoştinţe bune şi controlam deciziile şi strategia departamentului. Acum a trebuit să învăţ să apelez la oamenii din jurul meu mult mai mult şi de multe ori fără a cunoaşte subiectul dezbaterii în cele mai mici detalii. Este dificil să înveţi să laşi controlul. Mă educ să am încredere în competenţa oamenilor din jurul meu. Am avut norocul totuşi să întâlnesc o echipă excelentă, cu o bună experienţă, care m-a sprijinit să mă integrez rapid.”

MIHAI PURCĂREA

34 DE ANI

DIRECTOR GENERAL (CEO) SI PREŞEDINTE CA  BRD ASSET MANAGEMENT

CIFRĂ DE AFACERI NETĂ (2015): 21,1 MIL. LEI   /  PROFIT NET (2015)*: 8,8 MIL. LEI

NUMĂR ANGAJAŢI: 12

*POTRIVIT INFORMAŢIILOR PUBLICE DISPONIBILE

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 12-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.