Tânărul medic care stabileşte direcţia strategică pentru una dintre cele mai mari companii din farma

Autor: Ioana Matei Postat la 23 august 2017 394 afişări

Din funcţia de group medical manager, pe care a preluat-o în toamna anului trecut, Oana Matei stabileşte direcţia strategică şi coordonează echipa medicală a Roche România pentru două arii terapeutice cheie pentru companie: cancerul de sân şi hematologia.

Tânărul medic care stabileşte direcţia strategică pentru una dintre cele mai mari companii din farma

Totodată, are ca responsabilităţi identificarea şi diseminarea celor mai noi descoperiri şi nevoi din practica medicală curentă în cadrul ariilor terapeutice menţionate. De asemenea, contribuie la identificarea oportunităţilor de implementare a proiectelor pentru produsele Roche în faza de dezvoltare precum şi la sprijinirea proiectelor de studii clinice în desfăşurare în centre din România.

Oana Matei a absolvit Universitatatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti în 2009, iar apoi a fost medic rezident la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti (2010). Lucrează la Roche din 2011, unde s-a angajat ca reprezentant medical, funcţie pe care a avut-o timp de patru ani, iar apoi a făcut pasul spre postul de medical manager poliartrită reumatoidă/oncologie (mai 2015 - octombrie 2016).

Oana Matei povesteşte că pentru a ajunge în departamentul medical al companiei a trebuit să susţină o serie de examene deosebit de dificile, chiar de mai multe ori, însă perseverenţa şi „încăpăţânarea”, dar şi feedbackul constructiv din partea colegilor au ajutat-o să ajungă unde îşi doreşte. Acesta a fost de altfel şi cel mai dificil pas din cariera Oanei Matei şi, odată concretizat, şi cea mai mare reuşită: „Acest moment m-a învăţat că de multe ori eşecul de etapă este pasul înainte necesar pentru o carieră de succes”.

Chiar dacă a cochetat cu ideea de antreprenoriat, şi-a dorit de mic copil să fie medic şi nu îşi imaginează un alt parcurs profesional nici în viitor. „Sunt zone de antreprenoriat care îmi trezesc curiozitatea, cum ar fi public speaking sau coaching, dar simt că voi rămâne în continuare dedicată primei mele pasiuni.”

OANA MATEI

32 DE ANI

GROUPE MEDICAL MANAGER, ROCHE ROMÂNIA

CIFRĂ DE AFACERI NETĂ ÎN 2015: 859,4 MIL.LEI   /   PROFIT NET ÎN 2015*: 24,7 MIL. LEI

NUMĂR DE ANGAJAŢI: ~125

*POTRIVIT INFORMAŢIILOR PUBLICATE PE SITE-UL MINISTERULUI DE FINANŢE

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 12-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.