Spune că era „angajatul perfect”, dar a fondat afaceri care se îndreaptă spre pragul de 1 milion de euro

Autor: Ioana Matei Postat la 24 august 2017 566 afişări

„Am ştiut încă din şcoala generală ce vreau să fac în viaţă“, spune IT-istul Adrian Sita, devenit ulterior antreprenor, fondator al afacerilor Brain Concert şi Gentlab, care au împreună rulaje de 750.000 de euro.

Spune că era „angajatul perfect”, dar a fondat afaceri care se îndreaptă spre pragul de 1 milion de euro

Originar din Oneşti, judeţul Bacău, Adrian Sita a făcut liceul de informatică, ulterior a studiat la Facultatea de Automatică din Braşov, iar apoi a urmat un parcurs profesional în IT ce l-a adus în cele din urmă la conducerea companiei de dezvoltare software Gentlab. Aceasta face atât outsourcing, cât şi dezvoltare de produse proprii; printre acestea se află platforma de e-learning Knolyx (o platformă integrată ce oferă instrumente pentru livrarea de cursuri, organizarea de evenimente şi consolidarea comunităţii organizaţiilor), platforma online care facilitează comunicarea dintre părinţi şi educatori printr-un set de instrumente virtuale inteligente Kinderunity şi platforma dedicată comunităţii de business Kommio.

Adrian Sita spune că veniturile Gentlab au evoluat de la 200.000 de euro în 2013 până la aproximativ 780.000 de euro în 2015. Anul trecut, acestea s-au plasat la 550.000 de euro, parte din resurse fiind alocate dezvoltării de produse. Antreprenorul îşi aminteşte cu exactitate fiecare etapă profesională, mai cu seamă datorită schimbărilor care s-au întâmplat din doi în doi ani. După o perioadă scurtă în care a lucrat ca reprezentant de vânzări pentru Dialog (actuala Orange), şi-a început cariera în IT. A început ca tester în Braşov, iar un an mai târziu a ajuns în Bucureşti. Primul post obţinut în Capitală a fost de programator în cadrul companiei Softnet Development and Consulting (ulterior cumpărată de Omnilogic) şi lucra cu clienţi mari precum Orange, Vodafone, Electrica. În 2004 s-a mutat în cadrul producătorului de software Softwin, unde a lucrat ca team leader, iar în 2006 s-a angajat la Star Storage, unde a condus echipa de software de 10 persoane care lucra pentru IBM.

Pe drumul propriu a pornit în 2008; glumeşte spunând că era „angajatul perfect - chiar eram orientat pe carieră, nu mă interesa nimic, niciun business“. Atitudinea aceasta s-a păstrat pânâ când un coleg din echipă a propus să pornească, împreună, o afacere, Codesphere, în plină criză, axându-se pe asigurarea de servicii software pentru IBM. În 2010, au început colaborarea cu un grup de investitori, iar un an mai târziu s-au despărţit de ei şi au înfiinţat Gentlab şi Brain Concert. Adrian Sita mărturiseşte că, deşi este mulţumit de viaţa de antreprenor şi de produsele pe care le poate dezvolta şi inovaţiile pe care le poate face astfel, îi lipsesc totuşi activităţile propriu-zise care ţin de meseria de IT-ist.

ADRIAN SITA

38 DE ANI

FONDATOR ŞI CEO GENTLAB, BRAIN CONCERT

CIFRĂ DE AFACERI GENTLAB ÎN 2016: 550.000 DE EURO

CIFRĂ DE AFACERI BRAIN CONCERT ÎN 2016: 250.000 DE EURO

NUMĂR DE ANGAJAŢI GENTLAB: 45

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 12-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
it,
concert,
afaceri,
antreprenori,
fondator,
viata,
platforma

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.