Success Skills for future Careers & Business

Autor: Ioana Matei Postat la 01 octombrie 2020 39 afişări

Success Skills for future Careers & Business

Accenture România

Motivaţie:

Stimularea gândirii antreprenoriale este o prioritate peste tot în lume, constituind un motor al creşterii economice. „Pregătim tinerii pentru viaţa reală învăţându-i cum să lanseze şi să administreze businessuri profitabile şi cum să creeze locuri de muncă pentru ei şi prietenii lor, aducând valoare adăugată în comunităţile în care trăiesc”, spun reprezentanţii companiei de consultanţă în management Accenture.

Descrierea proiectului:

Prin intermediul programului Success Skills for future Careers & Business (Competenţe de succes pentru viitoarea carieră şi afaceri), derulat împreună cu organizaţia non-guvernamentală Junior Achievement România, peste 3.000 de elevi si studenţi din România, cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, dezvoltă abilităţi măsurabile îmbunătăţite şi competenţe de bază necesare pentru asigurarea unui loc de muncă - abilităţi de comunicare, managementul şi organizarea timpului, stabilirea obiectivelor, delegarea, abilităţile de vorbire in public şi prezentare, consolidarea relaţiilor, implicarea în grupuri profesionale, pasiune şi determinare, politeţe şi respect, abilităţi antreprenoriale şi inovatoare, dorinţă de a învăţa, flexibilitate şi adaptabilitate. Ei sunt stimulaţi să-şi formeze o gândire antreprenorială, care îi va ajuta în viitor să fie independenţi şi inovatori, să-şi asume riscuri, să accepte provocări şi să caute soluţii creative, indiferent dacă vor lansa o afacere sau se vor angaja. Peste 30 de voluntari Accenture s-au implicat in susţinerea de activităţi practice (vizite la clasă, traininguri, webinarii de consultanţă, Job Shadow, Girls in Tech). Prin utilizarea tehnologiei programul a fost adaptat pentru a ajunge mai uşor la participanţi, atât în format blended learning, cât şi ca şi metodă de învăţare autonomă. Junior Achievement România a oferit instruire profesorilor din toate locaţiile din ţară, tehnologia oferind, de asemenea, acces flexibil voluntarilor cu o diversitate de programe şi locaţii. Valoarea investiţiei în anul 2019 a fost de 25.000 de dolari.

Efecte:

Parcurgând acest program, tinerii capătă o viziune mai clară asupra viitoarei cariere profesionale, asupra rolului în comunitatea din care fac parte şi asupra necesităţii educaţiei pentru viitor. „Consider că programul este util şi are impact asupra elevilor. Le dezvoltă abilităţile pentru succes, îi învaţă să se autoevalueze, să-şi descopere aptitudinile şi interesele profesionale, le prezintă carierele şi îi ajută să îşi aleagă una, îi învaţă lucruri practice, de exemplu cum să elaboreze o scrisoare de intenţie sau un CV, îi pune în diferite situaţii, îi încurajează să lucreze în echipă şi să stabilească relaţii”, spune Camelia Monica Dinu, profesor la Colegiul Naţional Ienăchiţă Văcărescu Târgovişte.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

Valoarea finanţărilor în start-up-uri IT din România se îndreaptă spre 100 de milioane euro. Cât de mult mai poate urca această valoare? Valoarea finanţărilor în start-up-uri IT din România se îndreaptă spre 100 de milioane euro. Cât de mult mai poate urca această valoare?

Dacă în trecut anunţurile de investiţii în tehnologie erau rara avis, acum s-a ajuns la o piaţă care a evoluat dincolo de investiţiile în start-up-uri de tip „pre-seed” sau „seed”, de câteva sute de mii de euro, până la cele de tip „follow-up”, în care sumele totale alocate pot creşte până la câteva milioane de euro. Valoarea finanţărilor din ecosistemul start-up-urilor tech se îndreaptă astfel spre pragul de 100 de milioane de euro.

vezi continuarea
ZF.ro
Cum face un român 400.000 de lei vânzând ceva la care nu v-aţi fi gândit. Ideea i-a venit la început de pandemie Cum face un român 400.000 de lei vânzând ceva la care nu v-aţi fi gândit. Ideea i-a venit la început de pandemie
ANUNŢ fulger de la cea mai nouă multinaţională intrată pe piaţa din România, în plină pandemie
Mediafax
În România sunt reglementate doar testele PCR. Capacitatea de testare ar putea creşte, însă, dacă am folosi şi testele de anticorpi În România sunt reglementate doar testele PCR. Capacitatea de testare ar putea creşte, însă, dacă am folosi şi testele de anticorpi
Măsuri anti COVID-19 în România: Purtarea măştii devine obligatorie în spaţiile publice din Cluj. E prima zi de restricţii în Bucureşti, unde şcolile au intrat în scenariul roşu
MonitorulApararii
FEDERAŢIA RUSĂ - JURNAL MILITAR LA FLANCUL DE EST AL NATO (1-15 OCTOMBRIE 2020) FEDERAŢIA RUSĂ - JURNAL MILITAR LA FLANCUL DE EST AL NATO (1-15 OCTOMBRIE 2020)
MI6: Moştenirea lui Younger
MonitorulPartidelor
Revenire spectaculoasă în politică: Elena Băsescu va candida la Constanţa Revenire spectaculoasă în politică: Elena Băsescu va candida la Constanţa
Clotilde Armand, validată în funcţia de primar al Sectorului 1. Armand: Touche
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan Hai, noroc COMENTARIU Valeriu Şuhan Hai, noroc
Caz îngrijorător Teste Covid furate, făcute acasă şi falsificate de o infirmieră şi partenerul ei

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.