Studiu: Ţările conduse de femei au gestionat criza creată de coronavirus mult mai bine faţă de statele conduse de bărbaţi

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 22 august 2020 183 afişări

Studiu: Ţările conduse de femei au gestionat criza creată de coronavirus mult mai bine faţă de statele conduse de bărbaţi

Ţările conduse de femei au gestionat pandemia de coronavirus mult mai bine decât statele conduse de bărbaţi, arată un studiu al Universităţilor din Liverpool şi Reading, citat de Business Insider.

Statele conduse de bărbaţi, precum Statele Unite, Spania, Italia, Brazilia şi Regatul Unit, s-au descurcat extrem de greu în timpul pandemiei, înregistrând unele dintre cele mai mare rate de mortalitate din lume.

Între timp, ţările conduse de femei, precum Germania, Danemarca, Noua Zeelandă, Taiwan, Islanda şi Finlanda, au înregistrat mult mai puţine decese şi au raportat o rată de mortalitate semnificativ mai mică. Totuşi, merită menţionat faptul că unele ţări conduse de bărbaţi – ca Grecia sau Republica Cehă – au reuşit să se descurce relativ bine în ultimele luni.

Autorii studiului au analizat numărul de cazuri şi ratele de mortalitate, deciziile liderilor şi eficacitatea acestora.

„Descoperirile noastre arată că efectele generate de COVID au fost mai slabe în ţările conduse de femei şi, într-o anumită măsură, faptul poate fi explicat prin politicile proactive pe care le-au adoptat”, reiese din studiu.

De exemplu, Noua Zeelandă a impus restricţiile de circulaţie înainte să explodeze numărul de infecţii, prim-ministrul Jacinda Ardern declarând pe 15 martie că a sosit momentul „să acţionăm puternic şi să acţionăm din timp”.

La sfârşitul anului trecut, fostul preşedinte american Barack Obama declara că este „absolut sigur că toate ţările planetei ar putea înregistra progrese semnificative dacă ar fi conduse măcar doi ani de o femeie”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
barbati,
femei,
studiu,
pandemie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.