Studiu: Cum au depăşit românii anxietatea generată de pandemie

Autor: Andra Stroe Postat la 15 iulie 2021 134 afişări

Studiu: Cum au depăşit românii anxietatea generată de pandemie

Potrivit unui studiu referitor la contribuţia dispozitivelor smart în reducerea efectului de anxietate cauzat de pandemiei în rândul românilor, realizat de Oppo, 56% dintre participanţi au admis că monitorizarea stării de sănătate cu ajutorul tehnologiei i-a ajutat să depăşească mai uşor anxietatea generată de situaţia medicală globală, dar şi să îşi îmbunătăţească starea psihică şi fizică.

Studiul arată că  52% dintre intervievaţi au răspuns că apelează la smartphone pentru a-şi monitoriza starea de sănătatea urmărind numărul de paşi efectuat într-o zi, pulsul şi/sau saturaţia de oxigen.

Celelalte dispozitive menţionate de respondenţii studiului pentru monitorizarea funcţiilor vitale ale organismului sunt smartwatch-ul în proporţie de 17% şi fitness band-ul în proporţie de 9%.

Cei mai mulţi dintre participanţii la studiu au fost atenţi la mişcare, în contextul limitărilor pandemiei, astfel că 61% şi-au contorizat numărul de paşi, în timp ce 39% şi-au monitorizat şi saturaţia de oxigen, iar 37% au inclus şi pulsul printre funcţiile vitale cărora le-au data atenţie sporită în acest context.

55% dintre respondenţii studiului au admis că pe perioada pandemiei au resimţit un nivel mai crescut de anxietatecomparat cu perioada anterioară. Astfel, coroborat cu procentul de 56% al celor care consideră că dispozitivele tehnologice i-au ajutat la reducerea acesteia, cei afectaţi de pandemie din punct de vedere al stresului au găsit aproape în totalitatea sprijin în tehnologie.

Mai mult, după cum evidenţiază acelaşi studiu realizat de Oppo, 68% dintre respondenţi au păstrat obiceiul de a fi atenţi la stare lor de sănătate, monitorizând-o atent cu ajutorul dispozitivelor smart.

Oppo se numără printre producătorii care au lansat pe piaţă dispozitive ce înglobează funcţii destinate activităţilor fizice, precum monitorizarea saturaţiei de oxigen. Printre acestea, reprezentanţii companiei enumeră smartphone-ul Oppo Reno5 Lite, fitness band-ul Oppo Band şi căştile Oppo Enco X, care pot fi folosite pentru monitorizarea stării de sănătate, dar şi pentru sesiuni de relaxare, activităţi sportive, deconectare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
monitorizare,
dispozitive,
pandemie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.