STUDIU: Criteriile după care bucureştenii aleg centrul comercial pentru cumpărături

Postat la 17 iulie 2014 50 afişări

Accesibilitatea şi calitatea produselor sunt cei mai importanţi factori care influenţează alegerea unui centru comercial pentru cumpărături, în timp ce ofertele şi promoţiile, diversitatea serviciilor, opţiunile de divertisment şi zona de food court sunt criterii secundare, potrivit DTZ Echinox.

 "Conform celui mai recent studiu realizat de DTZ Echinox, parte a setului de instrumente DTZ Retail Metrics, accesibilitatea este cel mai important factor care influenţează alegerea unui centru comercial pentru cumpărături. Accesibilitatea şi calitatea produselor sunt cei mai importanţi doi factori, primul fiind prioritar pentru majoritatea persoanelor. Ofertele şi promoţiile, diversitatea serviciilor, opţiunile de divertisment şi zona de food court sunt, în această ordine, următoarele criterii. Între răspunsurile respondenţilor au fost menţionate sporadic atitudinea vânzătorilor şi lipsa aglomeraţiei", se arată într-un comunicat al companiei de consultanţă imobilitate.

Conform rezultatelor studiului, realizat în Bucureşti, între grupurile demografice, la o analiză mai amănunţită, se observă diferenţe semnificative de comportament. Astfel, parcarea şi gradul de accesibilitate sunt factori esenţiali pentru segmentul de vârstă 30-50 de ani, pentru celelalte segmente proximitatea şi locaţia fiind mai puţin importante. Diversitatea serviciilor este un factor însemnat pentru tineri, importanţa acestuia scăzând odată cu înaintarea în vârstă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/studiu-criteriile-dupa-care-bucurestenii-aleg-centrul-comercial-pentru-cumparaturi-12939164
12939164
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.