Studenţii vor gratuitate la transportul în comun şi o zi liberă pentru a putea vota

Postat la 28 noiembrie 2012 16 afişări

Studenţii cer gratuitate pe mijloacele de transport în comun în perioada 7-10 decembrie, pentru a se putea duce să voteze în localităţile de domiciliu şi vor să aibă zi liberă în prima zi după alegeri.

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) arată, într-un comunicat de presă remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că studenţii care învaţă în altă localitate decât cea în care au domiciliul stabil nu vor putea vota acolo unde studiază, chiar dacă au viză de flotant.

Astfel, ANOSR cere Guvernului, Ministerului Educaţiei şi Ministerului Transporturilor să le acorde studenţilor gratuitate pe mijloacele de transport în comun în perioada 7-10 decembrie, pentru a putea merge să voteze în localităţile în care au domiciliile.

De asemenea, studenţii vor să aibă zi liberă în 10 decembrie, când se vor întoarce din localităţile de domiciliu.

Reprezentanţii alianţei studenţeşti au precizat că prevederile legii electorale "îngrădesc posibilitatea de exercitare a dreptului de vot pentru sute de mii de studenţi români care studiază în altă localitate sau au venit la studii din altă ţară".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Studenţii,
transport,
zi liberă
/actualitate/studentii-vor-gratuitate-la-transportul-in-comun-si-o-zi-libera-pentru-a-putea-vota-10355937
10355937
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.