Statul risipeşte anual 200 milioane euro prin negocieri directe sau licitaţii doar cu o ofertă

Postat la 27 noiembrie 2011 21 afişări

Instituţiile şi companiile de stat cheltuiesc anual 200 milioane euro pentru cumpărarea de maşini, laptopuri, mobilier, aparate aer condiţionat, telefoane mobile şi servicii de telecom, majoritatea achiziţiilor fiind realizate prin negocieri directe sau licitaţii la care este depusă o singură ofertă.

Deşi o parte dintre achiziţii sunt acoperite şi din fonduri UE, majoritatea contractelor sunt atribuite prin negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare, fiind invocate motive legate de "extrema urgenţă" a situaţiei, de criterii tehnice care pot fi îndeplinite de un singur furnizor sau de protejarea unor drepturi de exclusivitate, ori prin licitaţii deschise la care însă, invariabil, este primită o singură ofertă din partea unei societăţi cu răspundere limitată. Chiar şi în cazul licitaţiilor cu un singur ofertant, instituţia contractantă raportează că a atribuit contractul luând în calcul preţul cel mai scăzut.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/statul-risipeste-anual-200-milioane-euro-prin-negocieri-directe-sau-licitatii-doar-cu-o-oferta-9010165
9010165
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.