Statul devine acţionar majoritar la Şantierul Naval DMHI Mangalia, primind 2% în concesiune gratuită

Postat la 02 aprilie 2018 93 afişări

Damen va achiziţiona 51% din acţiunile societăţii mixte Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DMHI), creată împreună cu Şantierul Naval 2 Mai Mangalia, apoi va concesiona gratuit statului român 2%, şi astfel statul (care are 49%) va prelua pachetul majoritar, au decis luni acţionarii societăţii.

Statul devine acţionar majoritar la Şantierul Naval DMHI Mangalia, primind 2% în concesiune gratuită

„Damen va cesiona către SN 2 Mai SA un pachet de acţiuni reprezentând 2% din capitalul social al societăţii mixte. Se urmăreşte ca, prin această tranzacţie, structura de acţionariat să devină: 51% SN 2 Mai SA (n.n.- deţinută de statul român, prin Ministerul Economiei) şi 49% Damen. Cesiunea se va face în mod gratuit şi nu va fi condiţionată în alt mod”, se arată într-un comunicat al SN 2 Mai Mangalia transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Totodată, „creanţa DSME faţă de DMHI, în valoare estimată de aproximativ 830 de milioane de dolari SUA (...) este cesionată către Damen în contravaloarea sumei de 10.000 de dolari SUA”. Iar după cesiunea gratuită, amintită mai sus, „Damen se obligă să cesioneze SN 2 Mai SA un procent de 51% din valoarea creanţei (reprezentând aproximativ 423 de milioane de dolari SUA) în schimbul sumei de 5.100 de dolari SUA”, se mai arată în comunicat.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.